Д- р Ибришимов: Трябва да има референдум за влизането на община Дупница във ВиК асоциация с Кюстендил

Обществено допитване да реши дали община Дупница да влезе във ВиК асоциацията, която покрива територията на "Кюстендилска вода"ЕООД, предлага народния представител д- р Иван Ибришимов. „На дневен ред стои въпросът, дали Община Дупница да се присъедини към ВиК Кюстендилска вода ЕООД (т.нар. ВиК Асоциация), което е задължително условие, за да може общината да получи европейски средства за подмяна на ВиК мрежата. Това, обаче, от своя страна ще доведе до повишаване цената на водата. Другият вариант е ВиК-Дупница да остане общинско дружество, но в този случай Община Дупница ще се наложи да прави подмяна на ВиК мрежата със собствени средства, което е почти непосилно. Мисля, че най-разумно е решение по този въпрос да бъде взето след обществено допитване и призовавам Кметът на Община Дупница и Общинския съвет да го направят.“, коментира д-р Ибришимов

Print Friendly

5 Коментари на Д- р Ибришимов: Трябва да има референдум за влизането на община Дупница във ВиК асоциация с Кюстендил

  1. Koi ce vi placta 3 leva zaa kubik be

  2. Това е поредната глупост,и за водата ли трябва да сме зависими от Кюстендил,ей хора пазете независимостта на Дупница.

  3. Ама защо трябва да има такова задължително условие?Ако така се поставят условия , то следващите може да бъдат например Общинската болница да мине към областната , общината да мине към областа или водата да почне да тече нагоре защото някой български/не европейски/ ръководител така му се иска.Ма то вече от тая Дупница нищо не остана, така че давайте да закриваме и общината/и без това е разделена на 6 малки парчета та да може съседните областни да са големи и да има какво да управляват/.

  4. Нека т.нар.“Кюстендилска вода“ да се присъедини към „В и К – Дупница“. Защо продължават да унищожават Дупница и да присъединяват и малкото независими неща към Кюстендил. Още повече, Дупнишка околия е по – голяма от Кюстендилска.

  5. Ако трябва да има асоцияция, тя трябва да е между Общините от Дупнишкия край -Дупница, Бобов дол, Бобошево, Кочериново, Рила и Сапарева баня, защото Господ и Природата са го създали така – и водата и консуматорите са тук.Кюстендил да си правят асоциации с Трекляно и Невестино или с който друг искат.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien