Д-р Александър Паризов и Мишел Виячева от листата на ГЕРБ – СДС се срещнаха с жители на с. Ресилово

Имам познания и образование в сферата на здравеопазването, отделно от това работата ми в аптеката ми помага да видя потребностите, желанията и тревогите на хората. Процесът на отпускане на лекарства може да се оптимизира. Електронното здравеопазване ще подобри здравето на българите, ще улесни достъпа им до системата и ще направи работата на лекарите много по-пълноценна, защото те ще имат пълна информация за медицинското състояние на пациентите. С тези думи се обърна по време на среща с жителите на с. Ресилово кандидатът за народен представител от ГЕРБ – СДС Мишел Виячева.
В неформалния разговор с жителите на населеното място се включи и кандидат-депутатът д-р Александър Паризов.
„Проблемът в малките населени места е свързан с отдалечеността на хората от личните лекари и аптеките. Едно от предложенията на ГЕРБ, които аз силно подкрепям, е въвеждането на длъжността „Телеасистент“. Това ще улесни достъпа до здравни услуги на хората, които живеят в отдалечени и труднодостъпни места, ще помогне на тези, които изпитват затруднения при придвижването“, каза още Мишел Виячева. В хода на разговора тя обясни, че работата на телеасистентите е да предоставят лекарства и здравни услуги. Тази професия, съчетана със здравните медиатори, които работят с определени рискови или малцинствени групи, ще доведе да повишаване на здравната култура и общото здраве на хората.
Мишел Виячева, която е седма в листата на ГЕРБ – СДС, бе категорична, че младите хора трябва да имат своето представителство в Народното събрание, за да повярват, че бъдещето е в техните ръце.
Кандидатът, който също е с медицинско образование и с над 30-годишен професионален трудов стаж, д-р Александър Паризов заяви: „Регионът ни по естествен път се очерта като добър здравен център. Имаме късмета в близост до нас да работят две добри лечебни заведения, в които са заети
доказали се специалисти и колеги. Нашата цел е да имаме такива условия и така да работим, че тук да привлечем още повече инвестиции в сферата на здравеопазването. По този начин регионът ни ще разполага с повече нови и добри специалисти, по-добра апаратура и съответно ще предложи още по-качествено здравеопазване на населението. Но за целта са важни и много други фактори, включително имиджа, добрия диалог и климат за инвестиции. Всеки, който ме познава, знае, че ще защитавам интересите ни и ще се боря за здрав мост между централната и местната власт. С общи усилия ще можем да защитим необходимостта от допълнителни средства и инвестиции от правителството и държавата в тази посока.“
Д-р Паризов заяви още, че чрез професията си ежедневно е до хората и техните проблеми, затова знае в каква посока трябва да се работи, за да се решат те. „Има голяма разлика в това да обещаваш на хората и в това наистина да го правиш. Правителството се доказа и по време на пандемичната ситуация, когато всичко бе осигурено тук и сега. И нищо друго не беше по-ценно от здравето на хората и нацията“, обясни д-р Паризов.
По думите му, обществото отново е изправено пред изключително важен избор и той е в това „дали да продължим в процеса си към напредък, дали да останем част от цивилизования свят или отново да се върнем в блатото, от което тръгнахме преди години. Аз съм убеден, че хората ще направят верния избор. Тук не става въпрос само за политика. Това е цивилизационен избор.“
На срещата в сапаревобанското село Ресилово присъства и кметът на общината Калин Гелев. Той от своя страна призова местните жители да подкрепят с номер 28 в интегралната бюлетина кандидатите от ГЕРБ – СДС, с водач на листата министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien