Читателско с продължение: И все пак табелите за Рилски манастир не са ли подвеждащи?

Наш читател, който преди време сигнализира, че информационните табели за Рилски манстир поставени на автомагистрала "Струма" са подвеждащи, отново сигнализира прилагайки и снимки, като продължение на темата. Първият сигнал бе, че поставените табели указващи посоката за Светата обител не са коректни в частта му за разстоянието до там. Припомняме сигнала тогава: "Така погледнато, аз го разбирам, че след 1,5 километра като завия е Рилския манастир, който обаче е на още 32 км според следващата указателна табела. Ако това разстояние указва колко остава до завоя, който води в посока Рилски манастир, то тогава защо има същите табели указващи посоката, но с реалните километри. В случая не става ли въпрос за подвеждаща информация или за сгрешен опит да информират, че след 1,5 км е завой, който води за святото място".

Впоследствие от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха с писмо до Zadupnitsa.com, че "кафявите пътни знаци от тип Ж, указват посоката към обекти от културното наследство. На 1,5 км е пътният възел, от който може да се отбие за Рилския манастир".

Нашият читател ни изпрати снимки от въпросният тип табели, които са поставени на Главен път Е-79, където са вписани реалните километри до един от 100-те най-известни исторически обекти в света. "На Е-79 също са поставени такива табели (над 10), и отново говорим за кръстовище, както на магистралата, но там са си написани реалните километри. И в двете посоки Дупница-Благоевград и от Благоевград за Дупница, ситуацията е идентична, както на магистралата, но километрите са различни, а указващата посока е една и съща. Дори на Е-79 ще видите същата изрисувана посока, че следва завой, но с реалните километри до крайната цел. В единия случай посоката е 1,5 км, а в другия е 31 км?! В правото може да се тълкува, но поставените пътни знаци са категорични и не подлежат на тълкувателни решения. За мен, а и за много от моите приятели, включително и хора, които работят като инструктури, табелите на магистралата са подвеждащи за пътуващите и те ще останат с впечатление, че на 1,5 км е Рилския манастир. Не съм съгласен с отговора, който публикувахте, и затова се надявам вие или някой друг да обясни как указваща една и съща посока е с различни километри. Или някой се опитва да скрие една глупава грешка или пък може спокойно да тълкуваме, че знак Стоп например може да се тълкува като "Навлизате в път с предимство", се казва в сигналът, който е продължение на темата.

Първият сигнал, можете да си припомните ТУК

Отговорът на АПИ ТУК

Zadupnitsa.com е готова отново да публикува отговорът на АПИ по поставения въпрос.

Една от табелите на Е-79.

Една от табелите на Е-79.

Табелата на автомагистрала Струма

Табелата на автомагистрала Струма

Print Friendly

1 Коментар на Читателско с продължение: И все пак табелите за Рилски манастир не са ли подвеждащи?

  1. Снимайте табелата преди бензиностанцията преди разклона за Рилски манастир.Тя е абсолютно същата като тази на магистралата с указан завой наляво и 31 километра до там.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien