Читателско! Нова детска площадка в жк.Дупница превърната в… боклучарник

Поредният неприятен читателски сигнал получихме на редакционната ни поща. Възмущението си изказва читателка, живуща в района на жк.Дупница, където бе реализиран цялостен ремонт по проекта "Зелена градска среда", включващ цялостно преасфалтиране, подмяна на водопровод, паркинги, пешеходни зони, градинки и детски и спортни площадки. "Надявам се чрез вас, моят апел до родителите в района да достигне, защото ми омръзна да влизам в пререкания с намръщени майки и 20182735_10207960343881296_978943997_nвечно недоволни баби. Имаме много красив вече квартал, а детските площадки са препълнени, защото е приятно, както за нас възрастните, така и за самите деца. Проблемът е свързан с немарливото отношение от страна на родители и техни баби, които замърсяват района на детската площадка. Няма вечер, откакто е хубаво времето, детската площадка да не прилича на боклучарник. Децата хвърлят зрънчовци, пият от пластмасови шишета и ги хвърлят на земята. Малко са родителите, които веднага правят забележка и вдигат боклука на детето си. По-неприятното е, че майки и баби хвърлят ей така на земята остатъци от храна, че и незагасени цигари и вместо приятно място за децата, става малко сметище. Кошчетата са на няколко метра, но рядко се ползват. Деца къртят част от пейките или дупачт меката настилка и ако друг човек направи забележка веднага се стига до скандал. Да не говоря, че продължават някои да изхвърлят боклуци от терасите си, които вятъра ги довежда до площадката. На няколко пъти съм отправяла забележки, дали така правят в собствените си домове и че тук играят нашите деца, но вместо да 20197080_10207960344201304_164176508_nсе засрамят съм получавала упреци и дори вдигали скандали, че това не е моя работа и общината да си ги почиства. На няколко пъти сме почиствали със съседки от блока, но тази кочина е всяка вечер. Надявам се да публикувате снимките, които са от снощи и е в сравнително прилично състояние. В някои дни, там където е озеленено е цял куп найлонки, носни и мокри кърпи, шишета и какво ли не. Дано младите най-вече се чукнат в главата, че потърпевши от тези боклуци са собствените им деца. Такъв пример ли дават на децата си? Но явно всичко опира до култура и първите седем години. Замислете се", се казва в сигнала на нашата читателка, който публикуваме без редакторска намеса.

20206028_10207960344161303_1510957481_n

Print Friendly

5 Коментари на Читателско! Нова детска площадка в жк.Дупница превърната в… боклучарник

  1. За жалост,такова е положението и в други градинки.Кошовете преливат,пепелниците са счупени.И да искаш да хвърлиш нещо няма къде.Щом на четири годишната ми внучка и направи впечатление.Ние си носим шумяща чантичка,събираме си отпадъците и пътьом ги пускаме в контейнера.

  2. e tui kat staniii

  3. И на Развесената е кочина ама там майките като им направиш забележка и направо те обиждат. Иначе са все от голямото добро утро и с претенции но без грам възпитание. И винаги друг трябва да им чисти и поправя. И кучета си пускат да се разхождат.

  4. Свинята си е свиня,и у кочина и у апартамент да я затвориш. Това е наследството от турското робство

  5. Абе нема ги галевите че си носат боклуко дома ама за бугарино само чатал на врато иначе е професор

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien