Читателски сигнал за безхаберни деца и живущи в жк. Развесена върба

За типичната българска черта ни сигнализира в писмо до нас, наша читателка, живееща в един от най-хубавите квартали в Дупница. След обновяването на жк. "Развесена върба", кварталът стана много красив, но…

"Здравейте! Пиша Ви относно детската площадка в квартал "Развесена върба". Здравето и живота на най-малките, за които е предназначена са застрашени от следното. На територията на самата площадка влизат големи деца с колела, които карат бързо и без да се оглеждат, или си оставят колелата на земята, и то точно там където пречат на малките да играят /например пред пързалката/. Ритат силно тежки топки и често удрят с топката малките – 2, 3 и 4-годишните, които нямат изградено чувство за самосъхранение и не могат да се пазят. Навиват синджирите на люлките около горната греда и те стават недостъпни за малките. Вече липсват и доста дъски от оградата. Да не говорим, че на площадката стопани си пускат кучетата, които лаят и плашат децата. Но най- фрапиращото е, че има майки, който най-редовно си позволяват да пушат на пейките вътре на самата площадка, точно до малчуганите. Първо, че застрашават здравето им, и второ, какъв пример дават на децата. Да не говорим за боклуците, които оставят след себе си, които никой не е длъжен да им събира. Има поставени табели с ясно написани правила, но те не се спазват", се казва в мейла на нашата читателка, която призовава компетентните институции да предприемат мерки.

Тези проблеми са по-скоро от компетенцията на всички родители, живущите в района и на нас самите.

Подобни сигнали за родители изхвърлящи боклуците си в самата детска площадка или увредени умишлено огради и детски съоръжения сме получавали и за жк. "Дупница" и за "Тригълната градинка", където нехайството и най-вече безразличието са очевидно водещи. А там, са нашите деца, там сме ние. Замислете се!

 

Ако и вие искате да ни сигнализирате, изразите мнение – направете го на za_dupnitsa@abv.bg или в нашата фейсбук страница.

Print Friendly

1 Коментар на Читателски сигнал за безхаберни деца и живущи в жк. Развесена върба

  1. Браво! Някоя майка ме е изпреварила. На същото мнение съм! На тази площадка е невъзможно да играе малко дете. Аз живея в района и водя детето си на площадките по центъра. А майкте не само,че пушат ами си тръскат пепелта върху меката настилка, интересно у дома дали на килима го правят?!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien