Честваме 136 години от Освобождението на Дупница утре

Oбщинското ръководство на Дупница ще поднесе венци на паметната плоча на опълченците, след което на паметника на Христаки Павлович, където Иван Хаджийски- краевед ще представи новооткрити интересни факти за града ни по случай 136-ата годишнина от Освобождението на. Събитието ще се състои утре от 11 часа. Веднага след това, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча на майор Орлински.

Също утре, но от 17,00 часа в Околийска къща ще бъде представен албума “Дупница през вековете”. Гости ще са създателите и редакторите на албума – акад. Георги Марков, ръководител на екипа и автор на предговора, редактори доц. Александър Грабенаров и доц. Стоян Германов, информират от общинския пресцентър.

Албума е исторически, хронологично и тематично са подредени фотографиите. Като започва от древността, праисторията, първите археологически проучвания, които са направени в района и проследява историята на Дупница до днес в документи и фотографии. Участие в представянето ще вземе представителен мъжки хор "Св. Иван Рилски".

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien