ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ, ДУПНИЦА! (СНИМКИ)

143 години от Освобождението на България от Османско робство честваха днес в Дупница. Стотици граждани се стекоха на пл.Свобода, за да се включат в концерта по случай националния ни празник. Преди това, бяха поднесени венци и цветя от кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев и заместникът му Крум Милев, Общински съвет-Дупница, политически партии, сдружения, читалища и спортисти. Да се преклонят пред имената на дупнишките опълченци бяха дошли и кандидатите за депутати от различните листи.
По традиция, концертът започна с издигане на българския трикольор под звуците на химна от танцьорите от ФТА „Дупница 2000“ с хореографи Воин и Галя Войнови. „Радвайте се с радостта, която е утешила страданието на народа ни от още живите рани по загубените синове преди 143 години. Днес е празник, общ за всички ни и личен за всекиго, а на празник – благодарим. Нека благодарим смирено, но горещо на тези, които са ни подарили повод вече 143 години да празнуваме не само на тази дата, а всеки ден, че сме свободни, а не робове. Нека не забравяме – за да бъде почитта ни искрена не трябва само да подаваме цвете с ръка пред паметниците и паметните плочи, а да носим в душите и умовете си синовната любов към Родината и братска грижа към околните. Това е, което ни прави българи! Това е, което ни свързва със знайните и незнайни герои – любовта към България и към човека“, каза в словото си кметът инж.Чимев.
Мощни аплодисменти заслужиха за изпълнението си на „О, Шипка“ дядо и внук Георги и Георги Захаринови от село Яхиново. Някои от най-патриотичните песни пък изпяха талантливите деца от „Рила войс“ към ОУ „Неофит Рилски“ с художествен ръководител Таня Камбурова.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien