БСП поиска оставката на още един зам.кмет на Дупница

Ръководството на БСП-Дупница поиска оставката на втори заместник-кмет на Община Дупница. В края на миналата седмица, от "червените" поискаха Олга Китанова да напусне с мотив "тежкото финансово положение", но не я получиха. Сега, от БСП-Дупница поискаха и Красимир Георгиев да напусне, като мотивът им е "че процедурата по изпълнител за извършване на "Строително монтажни работи по проект "Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена-градска среда на Централна зона гр. Дупница" е прекратена". „Напомняме, че с изпълнението на този проект се предвиждаше благоустрояването на три централни дупнишки квартала – ж.к. „Дупница”, ж.к. „Развесена върба” и района на Минчовия площад. Предвидени бяха и генерални ремонти на улиците в тези райони. Предвидените мероприятия са от особена важност за града ни и особено за огромен брой жители в тези централни райони. Не бихме могли даже да оценим щетите, които следват от провалянето на проекта. В мотивите за прекратяване е посочено: „При провеждането на процедурата са установени нарушения, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена процедурата”. Сами по себе си тези мотиви говорят както за проявена небрежност от страна на членовете на комисията, така и за липсата на контрол от страна на кмета.
Длъжни сме също така да напомни на всички граждани, че в мотивите за поемането на дълг чрез емитирането на облигационен заем, кметският екип беше заложил не един, а даже два мотива, свързани с този проект – съфинансиране /250 000 лв/ и ремонт на ВиК мрежата /1 100 000 лв/. Това е направено с ясното съзнание, че проектът най-вероятно ще бъде прекратен. Целта е била общинските съветници да бъдат вкарани в заблуждение. Нито един представител на администрацията не алармира или съобщи за възможен провал на проекта, както преди, така и по време на сесията на Общинския съвет”.
С оглед на тези факти, ръководството на БСП настоява да получи отговори на следните въпроси:
1. Кой конкретен служител е виновен за нарушенията и какво е неговото наказание?
2. Кой представител на ръководния състав ще поеме отговорността за провала на проекта, за изразходваните ресурси и кога ще депозира своята оставка? БСП счита, че отговорен е ресорния заместник – кмет Красимир Георгиев и настояваме за НЕЗАБАВНАТА му оставка.
3. Кметът да представи неопровержими данни, дали проекта може да бъде спасен.
4. Ръководството на БСП вече поиска оставката на финансовия заместник-кмет г-жа Олга Китанова с оглед тежкото финансово състояние на общината. Сега питаме, знаел ли е кметът и членовете на екипа му за провалянето на проекта в дните около гласуването за поемане на дълг? Въвеждането в заблуждение с цел набавяне на облага е престъпление по смисъла на НПК и БСП обмисля да сезира прокуратурата за извършването на проверка.
„Ръководството на БСП – Дупница счита, че прекратяването на проекта е позорен факт, който няма аналог в новата история на града ни. Този и още факти потвърждават нашата оценка, че това ръководство на общината е некомпетентно, популистко, неадекватно на времето си и следва да се извършат незабавни промени в кметския екип" е текста на декларацията.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на БСП поиска оставката на още един зам.кмет на Дупница

  1. какви са фактите. Дангов нищо не направи за града, ама остави 400 хиляди лева общината на плюс. Дойдоха предишните начело с Галеви и съветниците от БСП, Кацов и компания и вкараха общината с 20 млн лева назад. Сега дойдоха новите и за 2 години стопиха на 13 млн лева. Е? Кой трябва да подаде оставка???

  2. Аз искам оставката на целия общински съет от ГЕРБ до БСП. Всички 33-ма под строй да се махат. Боклуци, съсипници на града.

  3. Оставка шибани комунета.При Янев га ядохте кифтета траяхте,а сега квичите

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Георгиев отговори: Проектът НЕ Е ПРОВАЛЕН. И моята оставка е в джоба | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна, Свят, Обяв

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien