Братът на Вергил Кацов-Юлиан осъден на 2,6 години условно за катастрофа със смъртен случай

Юлиан Кацов бе осъден на 2,6 години условно за катастрофата на ул. "Яхиновско шосе" преди 2 години. Това реши Кюстендилски окръжен съд с председател Надя Георгиева на свое заседание.

Юлиан Кацов

Юлиан Кацов

На 18-и септември 2015 година Юлиан, който е брат на лидера на "Народен съюз" в Дупница – Вергил Кацов бе участник в тежка катастрофа, която отне живота на водача в другия автомобил. Пътувайки с джипа си в посока центъра на Дупница се удря с таксиметрова кола, като шофьорът на жълтата кола 35-годишният Асен Пишимаров от Самораново умира на място.

Съдът признава Кацов за виновен, че е нарушил правилата за движение  по  чл.20, ал.2, изр. второ от Закона за Движение по пътищата – „Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението”.(допълнително обвинение) и чл. 21, ал. 1 – „При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава 50 км/ч в населено място за категория „В“ като предизвикал (съпричинил) ПТП и по непредпазливост допуснал причиняването на смърт на Асен Йорданов П.", се казва в решението на съда. По всички останали обвинения Кацов е оправдан.

Освен условната присъда с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца, Юлиан Кацов е с отнето свидетелство за управление на МПС за срок от 2 години. Кацов трябва да заплати сторените по делото разноски, както следва: сумата от 2828.34 лв. по сметка на РУ на МВР- гр. Дупница и сумата от 592 лв. по сметка на КнОС.

Решението може да се обжалва на следваща инстанция в 15-дневен срок.

Снимки: в-к Вяра

Print Friendly

3 Коментари на Братът на Вергил Кацов-Юлиан осъден на 2,6 години условно за катастрофа със смъртен случай

  1. Безумни мотиви за присъдата във всичките й аспекти. Защо ли?

  2. Е това е държава…

  3. Ей грозник смотан не приличаш на човек бе маймуно не тели е срам

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien