Благоевградски художник гостува с изложба в Галерия „Джамията“

 

 В студената декемврийска вечер на 5-и декември галерия „Джамията“ в Дупница събра десетки дупничани – ценители на изобразителното изкуство. Благоевградският живописец Светлин Абаджиев представи колекция от свои творби. Изложбата откри уредникът на галерия „Джамията“ Божура Кацарова. Експозицията съдържа 30 картини – масло, акварел и смесена техника. Картините разкриват художника като самобитен и постоянно търсещ творец. Младият автор сподели, че основно вдъхновение за творческите му изяви е самият живот. Негова любима тема е радостта от живота, а всяка картина е един изживян миг, претворен с усещане за жизнерадост, пречупен през един по-весел поглед към света и хората. От платната на Абаджиев действително струи светлина в най-различни нюанси, има ги и абстрактните фигури, които всеки има свободата да тълкува по своему.
 Светлин Абаджиев живее и работи в Благоевград. Художник и педагог, преподавател по изобразително изкуство в езикова гимназия в Благоевград, докторант във Факултета по изкуство в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Член е на Съюза на учените в България и на Сдружение „Македония арт“.
 Дупничани приветстваха твореца, а Таня Камбурова, главен експерт „Култура“ в община Дупница прочете поздравителен адрес от кмета инж. Методи Чимев. 
 „Радвам се, че има интерес към експозицията ми. Виждам, че дупничани са ценители на изобразителното изкуство и това не ме учудва, защото зная, че Дупница е град с културни традиции“, сподели художникът пред zadupnitsa.com.  
 Изложбата на Светлин Абаджиев ще гостува до 17-и декември в Дупница и всеки желаещ може да я види в галерия „Джамията“.

Димитър Икономов

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien