„БЛАГОДАРИМ ТИ“, КМЕТЕ! „Марек Юнион-Ивкони“ се мести в Пловдив с ново име, а и с нов спонсор

26-годишната история на волейбола в Дупница официално приключи. След продължаващата безпрецедентна атака от кмета на Дупница Първан Дангов към „Марек Юнион-Ивкони“, на свое Общо събрание днес, бе взето решение клубът да се премести в Пловдив. Както е известно, градоначалникът поде атаката към клуба по политическа линия заради президента на клуба Ивайло Константинов, който е начело вече 20 години, но е и лидер на ГЕРБ. На своя пресконференция Дангов официално поиска мъжкият отбор да се махне и да си намери нова зала, а той самият щал да се погрижи за школата. В едно от тв-участията си бе още по-нагъл и каза, че лично ще купи още утре билетите на играчите, за да се махнат. 10-ина дни по-късно, от Общината забраниха на един от отборите момичета на клуба да влязат за тренировка в залата и се стигна до скандал. От клуба вече бяха обявили, че след като ги гонят ще напуснат града, но доиграят сезона в Дупница, заради поетите ангажименти към родителите и децата на над 200 трениращи в детско-юношеската школа и участващи в момента в първенства.
Освен ново име и нов град, клубът се сдобива и с нов мощен партньор, става ясно от прессъобщението до медиите:
„Днес, 31 януари 2024 г., се проведе извънредно общо събрание на ВК „Марек Юнион-Ивкони“ и бяха взети следните решения:
1. След приключване на спортно-състезателната 2023/24 година за всички волейболни отбори, състезаващи се от името на „Марек Юнион-Ивкони“, но не по- късно от 28 юни 2024 година, да бъде преместено седалището на клуба от гр. Дупница в гр. Пловдив.
2. Да бъде променено името на клуба от „Марек Юнион-Ивкони“ на „Локомотив Авиа“ Пловдив.
Благодарим на веригата бензиностанции „Авиа“, петролен бранд в топ 5 на Европа, основан в Швейцария в далечната 1927 година и набиращ скорост в България в последните няколко години, че прие поканата да стане наш генерален спонсор.
Благодарим на транспортната компания „Юнион-Ивкони“, която в продължение на 24 години беше и ще продължи да бъде наш основен спонсор.
Благодарим за гостоприемството, отзивчивостта и всеотдайната подкрепа на кмета на гр. Пловдив- г-н Костадин Димитров.
Благодарим на хилядите фенове за това, че бяха и ще бъдат неотлъчно до нас.“

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien