Биатлонистите на Сапарева баня останаха 2-и на „Берковски олимпиец“

Във второ поредно състезание младите биатлонисти на Амбарица (Троян) и Сапарева баня си спретнаха почти двустранна среща и прибраха повечето медали, информира Виаспорт. Това се случи този уикенд в традиционната надпревара за момичета и момчета и момичета и момчета младша възраст „Берковски олимпиец“ над Берковица, в която тази година участваха 71 деца.

Те бяха представители на 8-те водещи клуба в страната – Аякс (Троян), Амбарица, Сапарева баня, Ихтиман (Бодрово), Боровец (Самоков), Рожен и Рилски спортист (Чепеларе) и домакините от клуб Ком-Берковица. Програмата включваше спринт и индивидуален старт в четири възрастови групи за деца до шести клас включително.

Класирането по медали бе оглавено от биатлонистите на Амбарица, които извоюваха 10 медала от 24-те възможни, от които 4 златни и по 3 сребърни и бронзови. След тях се наредиха децата на Сапарева баня с 8 отличия. Хегемонията на двата клуба този път бе нарушена от другия троянски тим – Аякс, състезателите на който се окичиха с 6 медала.

Организацията на състезанието от местния клуб, община Берковица и БФБиатлон бе на много добро ниво. Състезателите показаха упоритост и борбеност. Интересното е, че голяма част от тях стреляха без грешка и медалите се решиха главно по трасето. Победителите пък бяха наградени с медали, грамоти и предметни награди от заместник кмета Радослав Найденов и Вероника Григорова – треньор на берковския клуб.

Преди това състезание, двата клуба отново демонстрираха хегемонията си на състезанието на "Роженски ливади" за "Купа Чепеларе” за момичета и момчета, родени до 2005 г. и по-малки, както и за момичета и момчета младша възраст (родени 2003-2004 г.). Те се състезаваха в дисциплините спринт и индивидуална, като всички титли отидаха при състезателите от тези отбори.

Класирането по медали отново бе спечелено от младите биатлонисти на Амбарица, които грабнаха 12 от възможните 24 медала, от които 5 златни (от 8 възможни). Останалите 3 титли и общо 10 отличия заслужиха състезателите от Сапарева баня.

Двойни шампиони при най-малките станаха Веселин Белчински (Сапарева баня) и Симона Миховска (Амбарица), които спечелиха и спринта на 2,4 км, и индивидуалната надпревара на 3 км. Двамата не допуснаха нито една грешка в стрелбата в стартовете си. При по-големите – момичета и момчета младша възраст, с титли са Георги Наумов (Сапарева баня) и Вяра Чолакова (Амбарица) в спринта съответно на 3,6 км и на 3 км, като и двамата завършиха без нито един пропуск в стрелбата.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien