Безплатни здравни консултации за деца осигури Община Дупница с финансиране от Световната банка

В Дупница заработи напълно безплатно здравна консултация за деца-“Социално включване”, похвалиха се от общинския пресцентър. Помещенията се намират в новата поликлиника (ет.4). Освен там, специалистите ще бъдат на разположение по график и в семейните центрове на ул. “Отовица”, “Разметаница” и “Люляк”. За целта са сключени договори със следните специалисти: лекар – педиатър (д-р Валентина Николова), стоматолог (Евгени Михайлов), мед.сестра и двама медиатори. Те са по проект на Община Дупница финансиран от Световната банка. “Основната дейност е да бъдат издирени семейства с ограничени възможности и затруднени при отглеждането на деца, да бъдат консултирани и насочени към специалисти. Дейностите и специалистите ще се увеличават поетапно с разкриването на нови услуги като търсиме гинеколог, акушер, още един педиатър и други”, уточни Нина Александрова, координатор на проекта от Община Дупница.

Услугата  „Здравна консултация за деца” обхваща деца от 0 до 7 години и цели редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата, превенция на детската заболеваемост, смъртност, не полагане на достатъчна грижа в семейството и други рискове в ранна детска възраст, достъпнoст за родители на новородени и на малки деца, които са уязвими, изолирани и/или не са регистрирани при общопрактикуващ лекар или не го посещават, осигуряване на мобилност – посещения в домовете на родителите и т.н.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Безплатни здравни консултации за деца осигури Община Дупница с финансиране от Световната банка

  1. Bravo mnogo hubavo 4e ima takava programa.

  2. Да хубава идея от страна на държавата но да се замислят и в/у детските дали стигат да се отгледат защото бъдещето зависи от ДЕЦАТА

  3. Браво наистина е много добре но за всички деца ли се отнася?Кой може да питаме

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien