Без една, изтече срокът за обжалване на блоковете за саниране в Дупница и ги почват, отварят утре цените за другите 6 блока

Още на една позиция за безплатно саниране по Националната програма се чака да изтече срокът, за да започнат дейностите на одобрените блокове в Дупница. Вчера изтекоха сроковете за обжалвания на 16 от общо 17-те позиции, като на този етап само ще бъде забавено санирането на бл.2 в жк. Развесена върба. В четвъртък изтича срока за евентуални обжалвания на 6-а позиция, която включва бл.80 в жк Бистрица, но това не спира стартирането на дейностите по другите 15 позиции. "Разбира се, че съм доволен от постигнатото на този етап, защото още през тази зима живеещите в тези блокове ще усетят разликата. Надявам се час по-скоро Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе и по жалбата за бл.2 в "Развесена върба", за да имаме зелена светлина и за там. Втората половина на месец септември трябва да стартират същинските ремонтни дейности, тъй като знаете, че поръчката включваше и инженеринг. Знаете, че имаме три варианта на визия, като собствениците ще бъдат тези, които ще изберат, защото не е коректно да им налагаме ние", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Днес стана ясно и коя фирма ще санира допълнителния блок на ул. Иван Шишман. Това ще е ЕТ "Георги Каримов".
Утре пък от 10 часа в кръглата зала на Община Дупница се отварят ценовите оферти на другите 6 блока, които са одобрени за безплатно саниране. Общата прогнозна стойност за тях е 3 155 626,48 лева без ДДС, като сградите са бл. 91, 92 и 93 в жк. Бистрица, бл.1 в жк. Дупница и бл.43 и бл.44 в жк. Велчова завера.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien