БЕЗ ДУМИ! Полицаи в дъжда регулират 3 часа след катастрофа край Ресилово тази вечер, чакат с пострадалите…лекар

Един от полицейските автомобили на мястото.

Абсурдите са навсякъде, но тази вечер, при това на връх празника на полицията Архангел Михаил, случилото се е за рубриката "Без коментар".

Малко след 18.30 часа на пътя между Самораново и Ресилово катастрофират Волво и Рено Туинго. От дъжда и мокрия асфалт, най-вероятно "Волво"-то се е завъртяло и следва удар от "Туинго"-то, тъй като смачакана е цялата дясна IMG_20171108_205100страна на автомобила. От страничния удар, Волвото е излетяло в канавката и се е спряло на 10-12 метра от пътя. След подадения сигнал на 112, на място пристига полиция и линейка на Бърза помощ, която оказала помощ на пострадалите и двама са закарани в болницата с травми. Водачите са от Сапарева баня, като този на Волво-то определил пред дошлите полицаи, че "нищо не помня, като черно петно ми е". Взети са проби за алкохол. На практика, за 40 до 50 минути всичко трябваше да е приключило и разчистено. До тук нищо необичайно.

Да ама не!

В 21,30 часа, на мястото на инцидента продължаваха да бъдат не една, не две, а три полицейски коли. Служителите на полицията регулираха движението за преминаване на автомобилите, тъй като пропускването ставаше само в едната посока. На асфалта личаха червени следи, Туинго-то, което е изцяло сплескано отпред, вече бе закарано в Сапарева баня, а Волво-то си стоеше в дерето. На мястото обаче под неспиращия дъжд, полицаите IMG_1303съвестно изпълняваха задължениятя си. На място бе и човек на zadupnitsa.com. Оказа се, че причината 3 часа полицаите да не напускат мястото и пазят района недокосван е, че в болницата няма…лекар, който да прегледа пострадалите. "Докато лекар не ги прегледа и не се прецени състоянието на пострадалите, нямаме право да напуснем мястото. Бърза помощ реагира веднага, но след това се оказа, че не е имало лекар и чакаме да се появи такъв в болницата. Ако има тежко пострадал, ще предприемем съответните действия, но до тогава ще сме тук. Информация обаче за целия инцидент потърсете от пресцентъра, защото ние нямаме право", обясни един от униформените, измокрен до кости и с течаща от козирката му вода от дъжда.

В 21,25 часа от zadupnitsa.com напуснахме мястото, а полицаите продължиха със стоп-палките си да регулират пропускането на автомобили и чакат някой лекар да благоволи да си свърши работата. Докога?! Надяваме се от пресцентъра да ни информират утре. 8 полицаи тази вечер отпразнуваха празника си под дъжда, на улицата в очакване на…ЛЕКАР! Двама пострадали в болницата лежат в очакване на… ЛЕКАР!

Е, надяваме се да получим официално становище за този меко казано ужасен гаф на болничното заведение, защото подобно (без)действие е недопустимо.

Print Friendly

1 Коментар на БЕЗ ДУМИ! Полицаи в дъжда регулират 3 часа след катастрофа край Ресилово тази вечер, чакат с пострадалите…лекар

  1. Дупничанин // 09.11.2017 в 9:43 // Отговор

    Какъв празник,какви пет лева?!? Тия хора са на работа,и дъжд недъжд,трябва да са там,на пътя…Един път поне да има полза от тях!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien