Бандата на Мицубишито в схема за побой и отвличане стряскащи нови разкрития ВИДЕО

 

Побой, отвличане и схема за стотици хиляди долара на седмица – така звучат най-новите обвинения срещу сочения от ФБР за главатар на групата българи, източвали карти – Георги Мартов-Мицубишито. Съдът отново отказа да го пусне от ареста, съобщава  Bulgarian International Television (BIT) Майката на Мартов – Даниела Иванова, се появи в съда заедно с неговата приятелка Теменуга Колева, която също е обвинена в схемата. Според адвокатите на Георги Мартов, той и семейството са му хора от средната класа и без особени финансови възможности. Издържал се от транспортна компания. Но в 15-те си страници отговор, прокуратурата твърди съвсем друго и описва схеми, които са като от криминален роман. В съда за първи път официално се потвърди, че ФБР са имали няколко информатори в групата на Мартов. Те са подслушвали и два телефона на Мицубишито. В един от тези записи, Мартов обяснява на една от къртиците, че е поръчал побой на мъж в България, който му дължал пари. В друг от записите, Мицубишито се заканва как някой "ще бъде нарязан на парчета" ако се прибере в България. В трети – как той и арестуваният в България Радослав Павлов са отвлекли мъж в Чикаго, който завлякъл мафиоти с 800 хиляди долара. Когато ФБР арестуват Мицубишито преди три седмици, той си признава за това. Прокуратурата твърди, че Павлов признал пред български полицаи, че е изпращал на Мартов всяка седмица откраднати номера на кредитни карти. Мицубишито запазвал 20 процента от източените пари. През 2011-а Павлов казва, че Мартов пращал обратно в България по 200 хиляди долара на седмица. Прокуратурата описва Мицубишито като главната фигура в Чикаго на една голяма международна схема за точене на карти. 

Вижте повече от репортажа на  BIT ТУК ВИДЕО

Припомняме, че на 3 април съдът в Чикаго продължи с пускането под гаранция на българи от задържаната  организирана група обвинена в измами с кредитни карти. Магистратите определиха гаранция от 100 хиляди долара и освободиха Теменуга Колева- Нужка, съпруга на сочения за тартор на групата Георги Мартов- Мицубишито. Обвинението на Колева е измама чрез парични преводи. Така в ареста от 14 задържани остават само 6. Съдът облекчи и мярката на пуснатия вече шеф на център Родина Емил Господинов и той вече може да ходи на работа.

  Съдът в Илинойс пусна под гаранция и домашен арест още трима от задържаните на 25 март за измами с кредитни карти българи. Един от основните заподозрени в началото Емил Господинов – собственик на българския център Родина е пуснат под домашен арест срещу 250 хиляди долара гаранция, съобщава телевизия BIT. Друг от сочените за по-голям играч в измамите Доменико Евтимов е на свобода срещу 500 хиляди долара, а Карл Поповски е с гаранция от 200 хиляди долара. Обвиненията и срещу тримата са за измами и пране на пари. Това е третата група освободени от ареста в Чикаго, В петък 28 март под гаранция съдът пусна Александър Савов и Иван Коцелов, но тогава исканите суми бяха 25 хиляди долара. Още часове след задържането бяха пуснати други двама българи. Припомняме, че при акцията на ФБР бяха задържани 14 души от които сега 7 остават в ареста. Един от обвинените пък вече е в затвора по друго дело. В България бяха арестувани Радослав Павлов и Михайл Петров, като съдът освободи под домашен арест заради заболяване Михайл Петров. 

Още по темата : Чикагската афера има замесени от всички …….

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien