„Балканфарма“-Дупница реагира светкавично след медийните изявления на Кольо Илиев за отпадъка

От "Балканфарма" Дупница реагираха светкавично, след като името им се завъртя заради огромните тонове отпадък, който се намира буквално под Автомагистрала "Струма", където възникна пожарът. Както е известно, Управителят на частната фирма за отпадъци промени от вчера на обяд версията си и изтъкна, че отпадъците, които са се запалили не са негови, а се изхвърлят нерегламентирано. Основната част от боклуците обаче са отпадък именно от най-големия фармацевтичен завод. Не закъсня и реакцията на "Балканфарма", която публикуваме без редакторска намеса.

"По повод медийни изявления на г-н  Кольо Илиев – управител на фирма  „Феникс “ ООД Дупница, във връзка с възникналия пожар на магистрала „Струма“ край Дупница, „Балканфарма Дупница“ уточнява: В рамките на действащ договор, за своя сметка, „Балканфарма Дупница“ събира и предава, а „Феникс“ ООД транспортира до своя площадка образувани от производствената си дейност отпадъци. Изцяло задължение на „Феникс“ ООД Дупница са дейностите по транспорт, приемане, предварително третиране, съхранение и последващо рециклиране на отпадъците. Балканфарма Дупница не предава на „ Феникс“ ООД Дупница за последващо третиране отпадъци, които съдържат лекарства или фармацевтични продукти за производството", се казва в прессъобщението на компанията до медиите.

photo_2019-08-14_14-14-55 photo_2019-08-14_14-14-49

Print Friendly

6 Коментари на „Балканфарма“-Дупница реагира светкавично след медийните изявления на Кольо Илиев за отпадъка

  1. Май всички искат да изкарат Кольо виновен не че не е и с основна вина. Но той каза тази сутрин по телевизията че тези лекарства не са негови а са си били там от преди магистралата а според другите двама са от преди месец. И как да повервам че няма отрови във въздуха като видех колко са изгорели лекарства.

  2. Това не са лекарства ,а само пластмасови отпадъци от Балканфарма.Всеки ден камионите на Феникс около 16,30 ч.си ги взимат от Балканфарма и складират където си поиска фирмата Феникс /Кольо Илиев/.

  3. Петър Тодоров // 16.08.2019 в 6:58 // Отговор

    Не е ли трябвало и пожарната да е дала предварителни предписания за горимите материали под моста?

  4. Трагедия // 16.08.2019 в 9:52 // Отговор

    Като се наложат глоби в размер на 50-100 000лв. за всяко нарушение, няма да има такива своеволия.

  5. Тия са затвор и плащането на всички разноски по възстановяването на магистралата!!!!

  6. Чудесна статия от изключително високо компетентен автор, ерудит във всека една област, но предприятие „Балканфарма“ в Крайници и Дупница нема бря!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien