А ДАНО! Джиджи Каприоти ще се разплати с шивачките от Дупница до 4 месеца

Заплатите на шивачките да бъдат изплатени на 4 равни вноски до 10 юни. Това е постигнала като споразумение с Джиджи Каприоти омбудсмана на Република България Мая Манолова. Първият транш, който е 50% от една заплата трябва да бъде платен до 10 март,следващия до 10 април, после пак 50% до 10 май и последната част от 10 юни.
В понеделник ще бъде подписано споразумението между Каприоти и работниците. Те са съгласни да изчакат изплащането на изработените заплати на 4 вноски. Остават обаче в стачна готовност, ако споразумението не се изпълнява както е подписано.
Има ли открити нарушения от Инспекцията по труда все още не е ясно. Преди два дни Манолова каза, че има данни за нарушения, за които могат да бъдат сезирани НАП, НОИ, МВР и Прокуратура. Засега обаче тя няма да сигнализира институциите. Ще изчака да приключи проверката на Инспекцията. „Аз имам един приоритет, работниците да си получат възнагражденията“, заяви Манолова, цитирана от Дарик.
Припомням, че шивачките от Дупница протестират заради неизплатени заплати и ваучери, дължими от миналата година, когато са работили във фирма „Абонданца“, която към този момент е преустановила дейност.

Дали обаче този погасителен план ще бъде изпълнен е съвсем различно нещо. Причината е в многото сигнали за некоректност от страна на въпросния италианец от времето, когато имаше цехове в Крайници и в района на "Развесената върба".

Print Friendly

2 Коментари на А ДАНО! Джиджи Каприоти ще се разплати с шивачките от Дупница до 4 месеца

  1. „Преди два дни Манолова каза, че има данни за нарушения, за които могат да бъдат сезирани НАП, НОИ, МВР и Прокуратура. Засега обаче тя няма да сигнализира институциите.“… А тея институции какво правят освен да вземат големи заплати.Един пиар на Майчето и нищо повече. Ще се плати една вноска и тва е. Кой не го знае тоя измамник от 20 години.Питайте жените у Крайници колко си взеха парите или бог да го прости Пинко

  2. Много лъган // 12.02.2017 в 22:00 // Отговор

    Циганин и циганка първа брачна нощ : Циганина ; -Хауу Айше , а , дано си девствена ?! Циганката ; – Дано , дано , ама…надали !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien