8 месеца затвор за 25-годишен дрогиран шофьор от Дупница

Районен съд- Дупница наложи наказание „Лишаване от свобода“ за 8 месеца на 25-годишния Валентин И., който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Той вече е бил осъден със споразумение през 2017 г. за същото престъпление, както и за държане на наркотици.

Валентин И. се призна за виновен в това, че на 26.06.2019 г., на главен път Е-79 е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества, а именно канабис 25 (ТНС-25), като деянието е извършено повторно, след като е бил осъден с влязло в сила на 04.05.2017г. споразумение за 3 месеца условно. Обвиняемият ще бъде лишен от правото да управлява МПС, за срок от 1 година.

Съдът, под председателството на съдия Маргарита Алексиева привежда в изпълнение наказанието, наложено на подсъдимия Валентин И. за срок от 5 месеца, като се има предвид, че настоящето престъпление е извършено в изпитателния срок на постановеното решение от 2017 г. Приведеното в изпълнение наказание на подсъдимия, следва да се изтърпи отделно от наказанието по настоящото споразумение.

Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд- Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien