5% отстъпка ако платиш данъците си до 30 април в Община Дупница, кампанията стартира утре

Данъчната кампания в Община Дупница стартира от утре официално. Дължимите суми за Данък върху недвижимите имоти, данък МПС и таксата за битови отпадъци се заплащат на две вноски до 30 юни и до 31 октомври на календарната година. На платилите размера на задълженията в пълен размер до 30 април се прави 5 на сто отстъпка.
Задължените лица могат да платят на касите на Община Дупница (от 9 до 17,30 часа всеки работен ден), а за месеците март и април ще работят с удължено работно време от 8.00 часа до 18.30 часа без прекъсване. Плащания могат да бъдат направени и по банков път, чрез касите на “ Български пощи” ЕАД или във всички каси на Изипей, И- Пей.

Събраните през календарната година местни данъци и такси влизат в приход на бюджета на Община Дупница, а разходването им е съгласно приетия от Общински съвет-Дупница бюджет, който включва издръжка на детски градини, ясли, домашен социален патронаж, осветление на улици и площади, озеленяване, поддържане и ремонт, изграждане на пътища и др.,както и за капиталови такива.
Събраните приходи от Такса битови отпадъци се използва изцяло за поддържане чистотата на населените места на Община Дупница, като се разпределят за извършване на организирано сметосъбиране и сметоизвозване, депониране на битовите отпадъци, поддържане на териториите за обществено ползване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien