46-годишен от Дупницая влиза ефективно зад решетките за шофиране с 3,58 промила

Районен съд – Дупница призна подсъдимия И.Г. /на 46 години, осъждан/ от гр. Дупница, за виновен в това, че на 15.01.2023 г., по ул. „ Велико Търново“ в гр. Дупница управлява лек автомобил „Тойота Ярис“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда, а именно 3.58 на хиляда /промила/, установено по надлежен ред с експертиза на Специализирана химическа лаборатория при ОДМВР гр. Кюстендил, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по ал.1 – за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, със споразумение по НОХД на РС-Дупница, влязло в сила на 20.01.2022 г., обвиняемият се признава за виновен за това, че на 18.12.2021 г. на път Е-79, в района на гр. Дупница в посока гр. Благоевград е управлявал лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта 3.13 промила, установено с техническо средство „Алкотест дрегер 7510“, за което му е наложено наказание 5 месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено за срок от 3 години.
Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева налага на обвиняемия наказания ,,Лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, както и „Глоба“ в размер на 500 лв. Съдът определя първоначален „Общ“ режим на изтърпяване на наказанието „Лишаване от свобода“. Подсъдимият И. Г. се лишава от право да управлява МПС за срок от 1 година.
Районен съд – Дупница привежда в изпълнение наложеното на подсъдимия наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца по НОХД № 1311/2021 г. по описа на Районен съд – Дупница.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien