4 фирми искат да доставят алтернативна ел.енергия за Дупница

4 са фирмите, които подадоха документи в процедурата по избор на алтернативен доставчик на електроенергия за нуждите на община Дупница. Комисия с председател инж.Серьожа Котев в открито заседание днес, отвори документите на участниците – "Мост Енерджи" АД, "Енекод" АД, "Гранд Енерджи Дистрибюшън" ЕООД и "ЧЕЗ IMG_7884Трейд България" ЕАД. Новата процедура е за 24 месеца с прогнозна стойност 1 063 432 без ДДС.

През миналата година, Община Дупница проведе такава поръчка за срок от 12 месеца и очакваше икономия в размер на 100 000 лева годишно. Впоследствие се оказа, че тази сума ще бъде по-голяма като спестени средства, след като само за 5 месеца разходите по това перо отчетоха икономия от близо 60 хиляди лева. Всички  общински обекти ще имат възможността да ползват ток на по-ниски цени от настоящите – улично осветление в града и селата, кметствата, ОбДТ „Невена Коканова”, Исторически музей, Социален патронаж и други.

На следващо заседание ще бъдат отворени и ценовите оферти на участниците.

Print Friendly

2 Коментари на 4 фирми искат да доставят алтернативна ел.енергия за Дупница

  1. жител на дупница // 31.07.2017 в 21:08 // Отговор

    Не мога да разбера как някоя си фирма ще продава по евтин ток на Община Дупница от НЕК по собствената му мрежа.Това ми изглежда така че все едно да пуснеш квартиранти и даже да им плащаш.Искам някой компетентен да разясни сделката .Това ми прилича на фирма във фирмата и голяма измама и облаги за едни и загуби за данакоплатците. Моля разяснете .

  2. жител на дупница // 01.08.2017 в 23:06 // Отговор

    Да вече ми разясниха компетентни.Фирмите купуват тока за 20 стотинки киловат и го продават на Общината за 25 стотинки киловат по мрежата на НЕК.Във фактурите нищо не можеш да разбереш и в това е Измамата.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien