357 първолаци в община Дупница тази година

На 15 септември училищния праг за първи път ще прекрачат 357 деца. По данни на ГРАОН 448 деца от община Дупница подлежат на записване в първи клас за предстоящата учебна година. Към момента за 66 деца е установено, че се намират в чужбина.
14 са паралелките първи клас в град Дупница, в които са записани учениците – 4 в СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”, 3 в ОУ “Неофит Рилски”, 3 в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, 2 в ОУ “Евлоги Георгиев” и по 1 в ОУ “Св. Климент Охридски” и в ОУ “Христаки Павлович”. В училищата в селата ще има по една паралелка, като в Крайници са записани 15 деца, в Яхиново – 13 и в Самораново – 11.
„Училищата на територията на община Дупница имат пълна готовност за началото на учебната година. Подготвени са и за различните варианти на обучение, които се коментират – присъствено или дистанционно, в зависимост от пандемичната обстановка, така че нямаме притеснения за първия учебен ден и протичането на учебния процес“, заяви Ценка Стоянова, Началник отдел „Образование“ в Община Дупница.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien