300 полицаи и жандармерия в Кюстендилска област ще съблюдават за изборите в неделя

В ОДМВР – Кюстендил, е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността на гражданите, охраната на изборните книжа, транспортирането им и охраната на избирателните секции за безпроблемното протичане на изборите за кметове на втори тур, съобщават от пресцентъра на полицията. В Кюстендилска област ще бъдат ангажирани с охранителна задача около 300 служители на МВР/ в това число са служители на ОДМВР, РДПБЗН и служители на дирекция „Жандармерия“/. Както по-рано днес се разбра, по изрично искане на ОИК-Дупница, полицейска охрана ще бъде осигурена за членовете на комисията и за нормалната им работа, след като в нощта на първия тур, от щаба на една от партиите и кандидатът им за кмет нахлуха в залата и се наложи да бъде викана полиция.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“  в  ОДМВР – Кюстендил, и служителите в РУ в Кюстендилска област  ще работят на 3 ноември  от 08.30 до 19.30 часа, а утре, 2 ноември, от 8.30 до 17.30 часа, за да бъдат издадени удостоверения на гражданите,  които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация, които са валидни само и единствено за изборния ден на 3 ноември.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien