29 „златни“ и 5 „диамантени“ сватби празнуваха заедно в Дупница днес

29 „златни“ и 5 „диамантени“ сватби празнуваха в Дупница семействата сключили брак през 1972 и 1962 година. За 10-а поредна година Община Дупница организира тържество по подновяване на брачните клетви на семействата, като традиционно това се прави в Деня на християнското семейство. Всички гости бяха посрещани по стар обичай с питка, мед и китка здравец. Двойките вписаха обетите си за вярност в нарочна книга, която беше въведена още при първия ритуал. В символичен кум на двойките отново влезе кметът на общината инж.Методи Чимев.
„Българското семейство е стожера на нашето общество. Вие сте онази семка, от която пониква онова дърво, което изгражда семейството, градът, държавата. Поклон пред това, което сте“, обърна се към празнуващите инж Чимев.
Най-младото семейство, сключило брак в общината Ивайло и Елизабет Терзиеви пък по традиция получиха питката и тайната на мъдростта, дългия съвместен живот от най-старото семейство Александър и Мария Спатовалийски. По традиция, официалната част от церемонията приключи с разрязване на торта от най-старата семейна двойка и градоначалникът.
За празничното настроение на юбилярите се погрижиха танцьорите от ФТА „Дупница“.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien