26-годишен от Сапарева баня влиза в затвора ефективно за разпространение на наркотици

Окръжен съд – Кюстендил определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, по отношение на Д. М., на 26 години. По време на разпоредителното заседание по делото, подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от Обвинителния акт, изготвен от Окръжна прокуратура, и делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.
Съдът признава Д. М. за виновен в това, че на 13.01.2022 г., в град Сапарева баня, в условията на продължаващо престъпление, с три деяния, които осъществяват поотделно състав на едно и също престъпление, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал с цел разпространение и е разпространявал високорискови наркотични вещества – 4,11 грама екстази, на стойност 102,75 лв. и 29,22 грама коноп/марихуана/, на стойност 175, 32 лв.
Съдът приспада времето, през което подсъдимия е задържан и с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 13.01.2022 г. до влизане на присъдата в сила. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 15-дневен срок.
Съдът привежда в изпълнение и наложеното условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, по дело на РС – Дупница, за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.
Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетата по отношение на Д. М. мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien