26-годишен от Дупница влезе в затвора за амфетамин и електродетонатор

Пет месеца лишаване от свобода постанови Районен съд- Дупница за подсъдимия Г. Ц. от Дупница, за държане на амфетамин и електродетонатор. 26- годишният мъж е понастоящем в затвора гр. Бобов дол. Той се призна за виновен за това, че на 16.01.2018 г. в стая, в дома си, в гр. Дупница, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества, а именно –0,2 гр. прахообразно вещество съдържащо 17,3 % амфетамин на обща стойност 6,00 лв.

За това престъпление, след споразумение между защитата и прокуратурата, което съдът одобри му бе наложено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно – „лишаване от свобода” от 3 месеца при първоначален „Общ режим“.

Г. Ц. се призна за виновен и за това, че на 16.01.2018 г. в стая в дома си, в гр. Дупница е държал взривни вещества– 1 бр. електродетонатор, без да има затова надлежно разрешение, съгласно чл. 50, ал. 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия – престъпление по чл. 339, ал. 1, пр. 2 от Наказателния кодекс.

За това престъпление на обвиняемия беналожено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно – „лишаване от свобода”от 5 месеца при първоначален „Общ режим“.

На основание чл. 23, ал. 1 НК следва да се групират така определените наказания, като се наложи най-тежкото от тях, а именно: „Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, при първоначален „Общ режим“.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien