152 разрешения за строеж в Дупница, увеличава се броят и на автокъщите

Увеличение на броя строежи и преустройства с почти 20% се забелязва в община Дупница, показва справката предоставена от пресцентъра на администрацията. За 2018 година са издадени 152 броя разрешителни за жилищни сгради, пристройки, надстройки и преустройства. Няма издадено разрешително за строеж на блок. За сравнение през 2017 година броят на издадените разрешителни е 130.
Незначително увеличение се наблюдава при издадените с решения на ОбС-Дупница и заповеди на Кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев изработване и изменение на ПУП. През 2017 година са били 55, а през 2018 те са 58. Касае се основно за промяна статута на земеделски земи в такива, но за неземеделски нужди. Най-голям е броят за изграждането на автокъщи, за халета за работилници, както и за изграждането на къщи за гости в землището на село Бистрица.
Print Friendly

3 Коментари на 152 разрешения за строеж в Дупница, увеличава се броят и на автокъщите

  1. Имали ли издадени разрешителни за строеж на жилища в ЦИГАНСКИТЕ махали?

  2. До сервиза за гуми при старата автогара стои една ламаринена лавка ли е , барака ли е трудно ще се определи.Цялата опакована с,некролози,обяви,и какви ли не хартии И КОЙ РАЗРЕШАВА същата да ЗАЕМА ТРОТОАРА а хората да слизат по улицата?

  3. Б.Димитров // 21.01.2019 в 8:35 // Отговор

    С това темпо на „инвестиции“ до 10 години в Дупница ще останат автокъщите и ромските махали – 7 броя. Преди 30 години същите махали бяха 2. Сега града се обезлюдява с едни от най-бързите темпове в България. Социалните жилища и до днес са без улици, целия град е разкопан… жк Бистрица е без улично осветление след „ремонта“…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien