1500 лв глоба за дупничанин, нанесъл лека телесна повреда на шофьор на „Спешна помощ“

Районен съд – Дупница наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1 500 лв., по отношение на обвиняем, който се призна за виновен в причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице – шофьор на линейка, по хулигански подбуди. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата, информират от пресцентъра.
Обвиняемият И. М. /на 37 г., неосъждан – реабилитиран/, се призна за виновен в това, че: На 07.12.2023 г. в гр. Дупница, във Филиал на спешна медицинска помощ в гр. Дупница е причинил на длъжностно лице /шофьор – линейка/ разстройство на здравето, изразяващи се в мекотъканна контузия на лицето – порезна рана на кожата на носа и натъртване на меките тъкани с ограничен оток в областта на корена на носа, като причинената телесна повреда е извършена по хулигански подбуди /деянието е извършено на публично място, без да е провокирано с поведение от страна на пострадалия, демонстрирайки физическа сила и изразявайки пренебрежение и явно неуважение към обществото и в частност към човешката личност/Обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание „ГЛОБА“ в размер на 1500 лв.
Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.
И. М. е осъден да плати и разноските по делото, в размер на 202, 80 лв. за изготвяне на съдебномедицинска експертиза и 264, 31 лв. за изготвяне на техническа експертиза.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien