136 000 лв дава Община Дупница за тренировъчен терен на ФК „Марек“

Обществена поръчка за изграждане на тренировъчно игрище на ст.“Бончук“ обявиха от Община Дупница. 136 000 ле в максималната прогнозна стойност за т.нар. терен „Шмиргело“, който в годините се използваше за тренировки от ФК „Марек“. Сумата бе заложена в списъка с капиталови разходи в началото на годината.
Дейностите предвиждат да бъде премахнат част от горния слой на терена, почвата да бъде подготвена за полагането на специализирана настилка и засаждане на специфична тревна настилка с коренова система, професионални семена, отговаряща на условията за футболни терени. Ще бъде изградена и поливна система, както и сондаж за напояването.
Кандидатите имат срок до 10 август да подадат своите документи, а отварянето им ще стане на следващия ден. Изпълнителят, който спечели поръчката има задължение и да поддържа терена през първите 60 дни.
Изграждането на такъв терен ще облекчи сериозно тренировъчния процес и на представителния отбор, както и в школата.
Отделно от това, кметът на Дупница инж.Методи Чимев очаква отговор и от БФС за намеренията да бъде изграден изкуствен терен с размери на голямо игрище. От общинска администрация предоставиха необходимата документация във футболната ни централа преди няколко месеца, а финансирането и изграждането трябва да бъдат по програма „Хеттрик“.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien