10,00 часа Започна сесията на Общински съвет-Дупнинца СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ ТУК

 Сесията на Общински съвет-Дупница започна малко след 10,00 часа. Временен председател е най-възрастният съветник – Маргарита Илинска.

На мястото на подалия оставка Ивайло Константинов в местния парламент влиза Бисер Кирилов от ГЕРБ, който положи клетва като общински съветник.

Д-р Лорета Николова прочете декларация от името на ОДБ, в която предлага председателствуването на Общински съвет-Дупница да бъде на ротационен принцип.

От ГЕРБ прочетоха декларация, че няма да предлагат председател на Общински съвет.

Маргарита Илинска даде предложение Владимир Владимиров да ръководи настоящата сесия, но то не бе прието.

Методи Стойнев предложи Маргарита Илинска да продължи да бъде председател на настоящата сесия и предложението получи одобрение от съветниците.

Започнаха коментари за появилите се в медийното пространство през последните две седмици нападки. Георги Пехливански каза, че от медииното пространство е разбрал за думи, изказани от заместник-кмета Олга Китанова и вметна, че не е сигурен дали ги е казала точно така, но изрази несъгласие от съдържанието на тези думи.

Георги Пехливански и кметът Методи Чимев размениха реплики относно финансовото състояние на Общината.

Стоян Шушков призова в Общински съвет-Дупница да не се правят политически кампании, а всички да мислят и дискутират по-доброто бъдеще на града.

Според Методи Стойнев ротационния принцип на председателствуване е едно размиване на отговорност. Той призова трите големи групи в Общинския съвет да се опитат да изгладят различията си и да стигнат до конкретни предложения за нов председател.

Асен Пилев взе думата и сподели от името на ПП ГЕРБ, че те нито ще предлагат кандидатура за председател, нито ще участват в гласуването на такъв. Той изрази и благодарност и уважение към вече бившия председател Ивайло Константинов, за работата, която е свършил. Обърна се и към кмета инж. Методи Чимев, че групата на ГЕРБ ще го подкрепя. 

Преди сесията да бъде закрита, зам.-кметът Олга Китанова поиска думата и категорично се разграничи от думите, които са й приписани и посочи, че всичко, което е казала местните журналисти го имат записано. Подчерта, че цитираните от Георги Пехливански думи не са нейни, а казаното от нея е преиначено от някои.

Маргарита Илинска закри заседанието около час след неговото начало.

zadupnitsa.com

Print Friendly

9 Коментари на 10,00 часа Започна сесията на Общински съвет-Дупнинца СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ ТУК

 1. ротоционния начин е правилен всички са зайнтересовани

 2. няма ли личност която да поеме отговорност та трябва да се сменят и да е пълна безотговорност

 3. Великият политик Шушков колко електорат оставихте десните политици в Дупница Смешници

 4. Няма да изберат съветник на сесията…

 5. И кво? Нищо не стана на тая сесия

 6. На това се казва да отидеш на училище без да си написал домашното си. Това е общинския съвет на Дупница драги съграждани. Вижте какви типове сме избрали

 7. Ето това е наследството, което ни остави ВЕЛИКИЯ КЪРМЧИЯ ИВО. Неговите хора няма да издигат, няма да подкрепят, няма, няма… Само и само да спечелиме евроизборите, па града … града кучета го яли. Впрочем, като малък му викали сръдльото.
  П.С. Бе май са му взели фирмата и оттам идва всичко. Очаквайте продължение …

  • А на теб явно като малък са ти викали запознат. А сега си просто непознат само майкат ти и баща ти те знаят.

 8. Анонимен, // 31.01.2014 в 14:24 // Отговор

  Ало запознатия,като си толкова отворен,защо не ги запозна боклуците от БСП и ОДП да не вкарват общината с 20 000 000лв.дългове,а сега същите мърши говорят,че заема е загробващ долни и мръсни помияри.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien