„Златните“ ръце на Васил Говедарски от Овчарци измайсториха наградата за „Бялата лястовица“ на „Господари на ефира“

Най-известният майстор на дървени скулптури в България Васил Говедарски бе избран да направи наградата за победителя в конкурса на "Господари на ефира" – "Бялата лястовица". През годината, най-хитовото предаване в българския ефир връчва "лястовицата" на човек с особени заслуги, след което в конкурс на зрителите се избира най-достойният носител за годината. За 2017-а, с огромна преднина, победител стана д-р Иван Танев – акушер-гинеколог от СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов" от Варна, който е спасил и изродил безброй деца, а десетки майки ежедневно му се доверяват.

В духа на професията на д-р Танев бе и наградата, която получи – бял щъркел. Именно Говедарски, който стана известен заради майсторството си да превръща дънерите в изящни животни само с моторната си резачка, бе човекът, който заедно със съпругата си Мони направиха и дариха щъркела.

Повече за наградата и нейния получател, вижте във видеото ТУК

Print Friendly

2 Коментари на „Златните“ ръце на Васил Говедарски от Овчарци измайсториха наградата за „Бялата лястовица“ на „Господари на ефира“

  1. Лилия Аспарухова // 28.03.2018 в 13:10 // Отговор

    Васко е жител на селото, в което съм родена. Познавам цялата му фамилия. Неговият прадядо и дядо по бащина линия бяха прочути майстори на дървото. В техният дом работата кипеше неуморно и всички от семейството работеха съвестно и всеотдайно, за да задоволят потребностите на клиентите си. Бащата на Васко, Николай е един трудолюбив, честен и интелигентен човек, който се ползва с уважението на всичко жители на селото. Майката на Васко, Иванка е заслужила уважението на хората със своето възпитание, доброта и достойнство. Талантът и дарбата си Васко усъвършенства непрекъснато и всичко това го прави от сърце и със сърце. Аз уважавам изкуството и най- вече неговите члвешки добродетели. Той е гордост за всички, които го познаваме и ценим творческите му изяви. Васко притежава изключителна скромност за човек, надминал дори и себе си. Съпругата му е интелигентна млада жена, която се ползва с уважението на всички жители в селото . Доказала е своят талант на художник и професионалист. Пожелавам на Васко здраве и много творчески успехи!

  2. Лилия Аспарухова // 28.03.2018 в 13:21 // Отговор

    Васко е гордост за цялата му фамилия и за жителите на с. Овчарци. Талантът и дарбата си той наследява от своите прадядо, дядо и баща, майстори на дървото. Упоритият му труд в усъвършенстването на талантът му е пример за всеки, който е поел пътят на изкуството. Пожелавам на Васко здраве и много творчески успехи.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien