Злати Златев-Златистия се върна в Самораново след 2 месеца лечение край морето

Известният дупнишки бандит от близкото минало Злати Златев-Златистия, който излежава 18-годишна присъда за убийство, но получи разрешение от окръжна прокуратура в Кюстендил да се лекува в болница във Варна, постъпил отново в затворническото общежитие в с. Самораново, съобщи окръжният обвинител в Кюстендил Камелия Стефанова, цитирана от в-к Труд.

Златев спазил до час крайния срок да влезе отново в килията. С постановление от 25 юли т. г. окръжна прокуратура в Кюстендил постанови процедура "прекъсване" за два месеца поради тежкота му здравословно състояние. Прекъсването изтече на 25 септември и той го спазил напълно – както е по закона. Във Варна прекарал сложна операция – смяна на ставата на десния крак, от който страда от години и върви с патерици, коментират по Дупница.

В началото на септември в някои медии се появиха опасения, че Златистият е изчезнал.

До юни т. г. Златистия е излежал 14 години и малко повече от 1 месец, остават му 3 години и 10 месеца решетки, уточни окръжният прокурор Стефанова. Тя не каза дали лечението във Върна е дало сериозен ефект върху състоянието на затворника. Според епикризите, приложени към съдебната документация, Златистия страда от 4 болести – дискова херния, двустранна коксартроза, синдром на Браун и остеомиелит на дясното бедро. При мелето на 23 ноември 1997 год., когато в центъра на Дупница застреля братовчед си Любомир Мантарков и се опита да избяга, ченге простреля Злати в гръбначния стълб. За убйството първоначално беше осъден на 12 години, след това присъдата му беше редуцирана на 4 години, а ВКС постанови окончателно 18 години затвор.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien