Живущи на „Велико Търново” в Дупница готови за протест

Протест срещу безхаберието на ВиК Дупница обмислят будни граждани, живущи на ул. „Велико Търново” във фейсбук. Причината за недоволството са разбитите улици, зачестилите аварий и спирането на водата. Възмущението си те изразяват в група озаглавена „Оправете ни улиците”, в която са се присъединили 764 участници.

‘’Приятели впредвид зачестилите аварии и почти всекидневното спиране на водата в района ул. Велико Търново, и в качеството ни на граждани на град Дупница отново тръгваме на ПРОТЕСТ !!! В рамките на няколко дни ще дадем повече яснота относно действията които ще предприемем !!! Моля ви само за едно ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО !!!’’, призовават в последната публикация във виртуалното пространство.

Гражданите недоволстват от невъзстановените пътни настилки след последвали ремонти, както и за неизкърпените улични платна в града, които към момента, все още, не са започнати. Припомняме, че процедурата за рехабилитация на уличната мрежа стартира през месец април тази година. 6 фирми подадоха документи за 4 позиции. -ремонт на градските улици, ремонт на улици в селата, четвъртокласна и републиканска пътна мрежа. Общата прогнозна стойност бе 325 451,66 лева без ДДС. За Дупница средствата са на стойност 175 000 лева за изкърпване на дупки, за улиците по селата сумата е 83 333 лева, за четвъртокласната – 60 870 лева и за републиканската – 6 247 левa. Месец юни стана ясно, че дупнишката фирма "Меридиан" ЕООД печели три от 4-те позиции за рехабилитация на уличната мрежа в общината. За ремонт на уличната мрежа в града, тя предложи 142 666,98 лева. Последва обаче жалба от един от участниците, което блокира изпълнението на дейностите.

Print Friendly

8 Коментари на Живущи на „Велико Търново” в Дупница готови за протест

 1. Търпение му е майката,ще минат от УПРАВАТА ще ви се усмихнат обещаят и те така…..

 2. За дупките се сърдете на Йорданов че нарочно обжалва да не се кърпят улиците а Велико Търново ще бъде целата асвалтирана догодина с още 7 километра нов асвалт

 3. то направо вече викаме господарите на ефира и шок шок шок всичко се оправя, и ул.Велико Търново веднага ще я оправят, че то вече нямаме нерви,счупижме си колите.

 4. гражданин // 12.09.2016 в 16:16 // Отговор

  Да, вода няма от миналия понеделник, включително събота и неделя! Водопроводът е скапан, резервни части няма, реакцията на дружеството и общината е никаква! Може би през октомври ще започнат обещанията за изборите през ноември!

 5. Не е само ул. Велико Търново в района, ул.Ропотамо, откакто е направена преди много години асфалт не е видяла.Трябва ли всички да излезем на протест за да ни обърнат внимание?!Моля уведомете всички от района за протестните действия, нека бъдем всички заедно!

 6. Прави са хората стана нетърпимо вече в кой век живеем и двете улици са последна грижа

 7. гражданин // 13.09.2016 в 9:52 // Отговор

  Споредмен най-добре е да викнем Господари на ефира иначе пак само ще обещаят .Вече само така трябва да се стига до Кмета друг начи няма при него няма достъп що за кмет и това в името на кой тои работи като гражданите немогат да говорят с него.

 8. Не е само ул.“Велико Търново“,погледнете Венелин,Трети гвардейски полк-дупка до дупка.Разбихме си колите.Хайде
  , да се организираме на протест!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien