Заявления за лични асистенти почва в Дупница от петък, Чимев поиска 150 места от държавата

За осигуряване финансирането на 150 лични асистенти кандидатства Община Дупница пред Агенцията за социално подпомагане по проект „Нови възможности за грижа“. Заявката за тази бройка е изпратена от кмета Методи Чимев и в следващите дни ще стане ясно точно колко ще бъдат отпуснати за Дупница и селата, информират от пресцентъра. „Разбира се, най-доволен ще бъда, ако ни уважат искането в пълен размер. Но в същото време съм наясно, че финансовият ресурс не може да позволи задоволяването в пълен размер на всички заявки в цялата страна. А тази услуга е много важна за десетки семейства в Дупница и селата, защото не са малко хората, които имат нужда от постоянна грижа“, коментира инж.Чимев.

chimevПодаването на заявления от кандидат-потребителите и кандидатите за лични асистенти стартира от 27-и март, а срокът за подаване на заявления е 10 работни дни, допълват от кметството. Документите се получават в стая номер 15 на Община Дупница. Право на лични асистенти имат деца и възрастни с увреждания.

По сега действащият проект „Подкрепа за достоен живот“ на трудови договори бяха 56 лични асистенти до 31 декември миналата година. От началото на тази, за да не се прекъсва услугата, всички те преминаха на граждански договори към Община Дупница, като финансирането се осигурява от Министерство на труда и социалната политика. Те също трябва да подават документи за кандидатстване.

Print Friendly

2 Коментари на Заявления за лични асистенти почва в Дупница от петък, Чимев поиска 150 места от държавата

  1. Dano kmeta uspee da izvouva poveche mesta zashtoto stotici imat nujda

  2. В базата данни на Дирекция ,, Социално подпомагане,, хората и децата с увреждания с право на чужда помощ в община Дупница са в пъти повече! Право на чужда помощ, ограничена след това!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien