Затвориха АМ „Струма“! Опасна е след пожара край Дупница

Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница остава ограничено и в следващите дни. Днес екип от специалисти на Института по пътища и мостове в Агенция „Пътна инфраструктура“ и на строителя направиха оглед на съоръжението, което беше обхваното от пожара в предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини в близост до автомагистралата на 13 август.

Обследвани са стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. От пожара са засегнати 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и с оглед безопастността на движение е задължително спиране на трафика. Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите.

След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтните работи АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

Днес, Агенция „Пътна инфраструктура“ внесе сигнал в Районна прокуратура – Дупница срещу собственика на цеха. В него се посочва, че под моста на АМ „Струма“ при 62-ри километър неправомерно са били струпани леснозапалими отпадъци. В сервитута на пътя, включващ според Закона за пътищата проекцията на съоръжението плюс два метра ограничителни ивици от двете му страни, е забранено депонирането на отпадъци.

Преминаването в участъка от АМ „Струма“ между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут.

Print Friendly

2 Коментари на Затвориха АМ „Струма“! Опасна е след пожара край Дупница

  1. жител на дупница // 14.08.2019 в 21:42 // Отговор

    Кольо Илиев каза пред телевизията, че шефа на Тец Бобов дол е виновен за това че не му изкупил отпадъците от Балканфарма Дупница за което тя сие плащала , да ги изгорят в ТЕЦ Бобовдол и ние да издишаме отровите.Всичко е мафия и мафия.ТЕЦ Бобов Дол гори само отпадъци и отпадъци /но не и въглища / от цяла ЕВРОПА и ние от район Кюстендил вдишаме всичко .Сероочистките не работели въобще,работели само при проверки .Теца ако не мине отново на въглища какво ще гори за в бъдеще???

  2. жител на дупница // 14.08.2019 в 22:48 // Отговор

    След новините в 22,00 и изявлението на Кольо Илиев стигнах до извода че Балканфарма Дупница ХФК слез 16.30 са му трупали без негово знание срущу заплащане фармацефтични отпадъци за изгаряне в тец Бобов дол и продажба/бидони ,наилони и други /боклуци за които той нищо не знаел,само парите ви интересуват безотговорни Дупнишки милионери съсипница на Дупница и България.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien