Затвор от 7 месеца ефективно за мъж от Дупница, шофирал пиян

Районен съд – Дупница определи общо наказание от 7 месеца лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „общ“ за 50-годишен дупничанин, който се призна за виновен в повторно управление на МПС след употреба на алкохол, след одобрено със споразумение условно наказание за идентично престъпление през 2019 година.
Иван З. се призна за виновен в това, че на 18.09.2020 г., около 17 ч. на ул. „Св. Иван Рилски“ в Дупница е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 1,74 промила, след като е осъждан с влязло в сила споразумение за управление на МПС след употреба на алкохол в кръвта си, с над 1,2 на хиляда.
За това престъпление на Иван З. бе наложено наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 500 лв., както и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 2 години.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Съдът констатира, че по отношение на подсъдимия е налице и предходно негово осъждане, като със споразумение от 22.01.2019 г. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, чието изпълнение е било отложено за изпитателен срок от 3 години, тоест до 22.01.2022 г. В този срок е извършено новото престъпление, поради което Иван З. следва да изтърпи отделно и отложеното наказание – 3 месеца лишаване от свобода, при първоначален „общ“ режим.
Това определение на съда подлежи на обжалване в 15- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien