Застреляха куче в жк.Бистрица, стрелецът се скрил от полицаите

Убийство на улично куче в Дупница взриви социалните мрежи тази сутрин. Случаят се разиграл вчера, около 19,30 часа пред бл.88 в жк.Бистрица, където живее стрелецът. По информация на наш читател, станал неволен свидетел на стрелбата, въпросният комшия стрелял от терасата. Името му е Я.Й. (по обясними причини, не публикуваме цялото име).

"Няколко човека станахме свидетели как застреля кучето, което е на не повече от 8-9 мсеца. Почти веднага извикахме полиция. Дойде и ветеринар, който го иззе за аутопсия. Около един час му тропахме на вратата заедно с полицаите, но не пожела да излезе. Има и предишни случаи с него. Миналата година беше стрелял по уличните кучета с арбалет, като съответно пак беше извикана полиция, но полза нямаше", сподели пред zadupnitsa.com един от свидетелите на стрелбата.

"По-интересното е, че нощес е избягал с колата си и най-вероятно ще укрие оръжието, с което е стрелял. До колкото зная е ловджия", допълни нашият читател.

Темата е широко обсъждана в социалните мрежи и за мерките, които да се вземат срещу бездомните кучета. В Дупница има действащ изолатор, който по Закон може само да прибира за до 14 дни кучетата, кастрира, маркира и връща на мястото, от което са хванати. В същото време не е тайна, че мнозина изхвърлят животните на улицата и отказват да се грижат за тях. Проблемът се засилва и от друг смущаващ факт. В последните 4-5 години, основно в района на бившата Автогара са засичани бусове с регистрация от други области, които да пускат кучета на улицата. Последните сигнали са за пернишки бус, а "заселяването" им е в много ранните часове. Ако засечете такъв, направете снимки или видео и ни ги изпратете, а ние ще ги публикуваме и предадем на полицията. И не забравяйте да сигнализирате на 112.

Print Friendly

1 Коментар на Застреляха куче в жк.Бистрица, стрелецът се скрил от полицаите

  1. И какво като ги кастрират,кучетата не ни оправят,а ни хапят…В село Червен брег,има случай от преди 3/4 дни,на нахапано 8 годишно дете,което е в болница от раните си…Причинени му от улично куче,точно тези с пернишкия бус ги докараха…Мен също ме налетяха 5 кучета и ако нямаше хора,щяха да ме преядат…Когато общината не си върши работата,след толкова оплаквания,няма логика да създавате проблеми на човек,който ги избива….Утре може да нападнат вашите деца…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien