ЗАСЛУЖЕНО! Три дами от Дупница са новите „Будител на годината“ за 2017, ето кои са

Напълно заслужено три дами от Дупница тази вечер получиха своите призове на официалната церемония за "Будител на годината" 2017. Тържеството се състоя в "Околийска къща", където се проявиха и някои от най-младите будители в музиката – изпълнителите от "АртПоп" и малчуганите от "По-по-най".

Наградите на трите дами пък връчиха зам.кметът на Община Дупница Крум Милев и Председателят на ОбС Емил Гущеров. А ето кои дами станаха "Будител на годината" за 2017 в Дупница:

БУДИТЕЛ – НЕЛИ ВАСИЛИЕВА

Василиева с децата от

Василиева с децата от „По-по-най“

С 35 години педагогически стаж. Завършила е полувисш учителски институт в гр. Дупница със специалност “начална училищна педагогика”, Висш педагогически институт- Благоевград със специалност “Начална училищна педагогика” и Софийски университет “Св. Климент Охридски” със специалност “Музика”. Притежава удостоверение II ПКС по музика. От 2003 г. е заместник- директор по учебна дейност в СУ “Св. Паисий Хилендарски”. Има две публикации в Университетско издателство “Св. Климент Охридски” – “Съвременни проблеми на музикалното възпитание и образование в България” и “Емоции и музика в първи клас” .

Участва в авторски колектив за създаване на учебник по музика за I клас и книга за учителя към издателство “Анубис”. Организира всички концерти и тържества на училищно ниво през лично творчество- стихове и сценарии. Участва в различни културни прояви, както на местно, така и на национално ниво с вокална група “По-по-най”. С децата от групата участват в национален етап през 2014,2015 и 2016 г. на I, II и III Национален фестивал на руската поезия, песен и танц “Пусть всегда будет солнце”.

Екипно представяне през 2012 – 2013 г. на ученичката Анжела Гюрова в конкурси за литературно творчество като учител- консултант в национални и международни конкурси, на които печелят призовите места. Получава и високото ПОЧЕТНО ОТЛИЧИЕ “Неофит Рилски”, удостоено от Министерство на образованието, за дългогодишна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.

БУДИТЕЛ – СИЛВА КРУМОВА

Родена на 30.10.1961 година в град Дупница. Образование: Магистър –

Синът на Силва Крумова получи наградата от Емил Гущеров.

Синът на Силва Крумова получи наградата от Емил Гущеров.

„Начална УП”- завършила през 1992 година ЮЗУ „Н. Рилски” гр. Благоевград. Придобита квалификация учител по музика през 1995 година в СУ ”Неофит Рилски” гр. София. Работи като учител по музика в ОУ ”Евлоги Георгиев” от 1993 година. 24 години организира всички тържества в училище, свързани с национални, общински и училищни събития. Вокалните групи, които ръководи участват активно в мероприятията организирани и от община Дупница, в мероприятия организирани и от РУО – Кюстендил. Всяка година заедно със своите възпитаници гостуват за пролетните и за зимните празници с празнични програми на повечето детски градини в града и вдъхновяват най- малките си приятели в любов към песента. От 1998 година се стреми да бъде свързващо звено между училище, ученици, родители и общественост чрез подготвянето и представянето на ежегодни благотворителни концерти на училището с участие на над 220 ученици и посещавани от цялата общественост на града ни. Основна задача в работата й с децата е да им вдъхне любов към музиката. Любов, която да остане за цял живот. Получила е плакет и грамота за участие с доклад в международна конференция организирана от танцова школа Терпсихора „Български народни хора и характерни танци.” За активна организаторска дейност и участие в Четвъртото издание на фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни в църковен храм „Света Параскева” има връчен Диплом. Получила е благодарствен адрес и грамота от сдружение „Партньори „Дупница” за специално участие в журито на конкурса „С песен за България”. През 2009 година е наградена по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост със среща с Президента на Република България в Националния дворец на културата на гала концерт и държавен прием. Нейни ученици печелят първо и второ място на националното състезание по музика в град Пловдив. През 2016 година е наградена от кмета на Дупница инж. Методи Чимев с грамота и плакет „Учител на 2016 година –начално образование”. Нейната награда получи синът й, тъй като Крумова бе възпрепятствана и не успя да дойде на церемонията.

БУДИТЕЛ – МАРГАРИТА ПЕТРОВА

Петрова получи своята награда от Крум Милев и обяви, че тя е за всичките й колеги от ТВ Запад.

Петрова получи своята награда от Крум Милев и обяви, че тя е за всичките й колеги от ТВ Запад.

Бакалавър  „Социални дейности” от Бургаския свободен университет. Първия досег с медиите е в радио „Саня”. След това започва работа в радио „Астра+”, за да стигна до "ТВ Запад” и Дарик радио. Отразява всички сектори – от култура и образование, до политика, дори и…спорт.

През 2014 година получава награда журналист на годината. Награда връчена от КНСБ, за обективно отразяване на събитията в образователния сектор. В продължение на 4 години е автор и водещ на предаването “Нюанси”. Както обича да казва”… за малко цвят в сивото ежеднение…”.

В него се среща с актьори, писатели, художници – хора на изкуството и разказва за красивите места в нашия край.

untitled2

Print Friendly

1 Коментар на ЗАСЛУЖЕНО! Три дами от Дупница са новите „Будител на годината“ за 2017, ето кои са

  1. Дупничанин // 02.11.2017 в 23:19 // Отговор

    То хубаво,ама точно т.нар.Заместник Кмет,със прякор на спиртна напитка,със анасонов привкус ли трябваше да поднася наградите.Тоя има толкова общо със Будителите,колкото и Фики със оперната музика!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien