ЗАСЕГА! 80% от заявените за саниране блокове в Дупница са сигурни, на 3 сгради собственици се дърпат

Над 80% от сградите в Дупница, чийто сдружения на собствениците са изявили желание да се включат в националната програма за безплатното саниране са напълно одобрени и през пролетта ще очакват стартирането на реалните ремонтни дейности, информират от пресцентъра на Общината. Общо 24 са подадените заявления в Община Дупница, като за 18 от тях процедурата е изцяло приключила и имат сключени тристранните договори между кмет, областен управител и банката финансираща тази дейност. Проблеми има само за бл.7 и бл.8 в жк. Яворов и бл.1 в жк. Дупница. Причините там са свързани с факта, че част от собствениците отказват подобни дейности, което спира процеса на тези блокове на този етап, респективно включването им за безплатно саниране.

Олга Китанова: Вече се целим в 100-процента успеваемост.

Олга Китанова: Вече се целим в 100-процента успеваемост.

От Община Дупница са изпратени документите на бл.91, 92 и 93 в жк. Бистрица и след като бъдат проверени и утвърдени ще се премине към сключване на тристранния договор. "Първоначално си бяхме поставили за цел да успеем да осигурим финансиране на поне 50% от изявилите желание, но сега се отваря възможност за 100-процентов резултат. Знаете, че тази програма е реално национално състезание между общините, защото е до изчерпване на финансовия ресурс. Надяваме се, че живущите в трите блока в жк. Яворов и жк. Дупница в крайна сметка ще постигнат съгласие и ще можем да докараме процедурата и при тях докрай, за да бъдат санирани и тези сгради.  Разбира се, това е вече избор на самите собственици", коментира и.д. кмет на Община Дупница Олга Китанова.
Община Дупница бе една от първите в страната, която създаде нарочна работна комисия ангажирана с подготовката на документацията и в помощ на живущите в блоковете, които попадат в обхвата на програмата. Това е и причината за изключително високият успешен процент на гарантирани финансово за саниране жилищни сгради,

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien