Заради замърсена вода, жители на Баланово подготвят подписка до различни институции

Подписка до ВиК Дупница, Община Дупница . РИОСВ, МОСВ и омбудсмана Мая Манолова, подготвят жителите на Баланово. Проблемът е в това, че от месеци наред водата в чешмите е силно замърсена с твърди частици, а според хората и с тежки метали. Мръсната вода не се ползва от голяма част от жителите за пиене, но тя създава проблем и за бойлери и перални. Кметът на селота Явор Митов заяви, че при него всеки ден идват хора, които се оплакват от водата.“Хората искат само чиста вода. Те си плащат, а получават вода, която не могат да ползват. Всичко побелява след, като се измие с тази смес наречена питейна вода“, сподели Митов. „Дано отговорните институции си свършат работата“, допълни още кмета на Баланово. Село Баланово се водоснабдява от каптаж „Царичина“. Проверка показа, че още в началото на годината отдел „Екология“, към Община Дупница е изпратил сигнал до МОСВ с искане да бъдат направени нужните геоложки изследвания и да се установи точната причина за замърсяването, но до този момент няма резултат, нито финансиране от министерството. Според запознати, такова финансиране може да бъде отпуснато в края на следващия месец..

Print Friendly

3 Коментари на Заради замърсена вода, жители на Баланово подготвят подписка до различни институции

  1. В Дупница водата гъмжи от коли-бактерии,а разстройства, диарии има в момента масово. Причината не хлорирането на водата в установените норми от вик. Липсата на реален контрол, фиктивните проби от хеи и т.н.

  2. ХЕИ в Дупница не работи, съществуват про форма. ВИК ги лъже от години с пробите. Положението може да стане сериозно, няма истински контрол, всички отчитат дейност по документи и с фалшиви проби, не се правят изследванията, пълен фалш.

  3. В тази подписка трябва да има и огромното възмущение от нерегламентираните сметища в с, Баланово , допуснати от кмета!Едното от тях е на 100 метра от центъра , в посока Пороя , та там живеят хора , ЕЛАТЕ И ГО ВИЖТЕ! От балановци знам , че и реката е залята с боклуци!Та това е екологична бомба също!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien