Заради трагедията в Горни Лом: 3 октомври е обявен за ден на национален траур

 

С решение на правителството 3 октомври, петък, е обявен за ден на национален траур за жертвите от взрива в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом. Всички налични към момента данни от специализираните екипи на институциите, които са на мястото на катастрофата, оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени, информира правителствената пресслужба.

От свое име и от името на служебното правителство министър-председателят Георги Близнашки поднася дълбоки съболезнования и се въздържа от последващи изявления, които с нищо не биха спомогнали за облекчаване на тревогите и болката на близките на изчезналите. Министър-председателят изразява надежда, че в най-бърз порядък фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат ефективната си работа за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Премиерът отменя публичните си прояви, планирани за 2 и 3 октомври. 

Към 12 часа днес, 19 часа след събитието, все още няма официално съобщение за броя на жертвите, предположението е, че в завода е имало 15 души – 12 работници и 3-ма ръководители. Появи се информация, че вчера няколко часа преди трагедията е имало друг зрив, но хората не са били изведени от фабриката.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien