Заради „погребваните“ живи в Дупница, Прокуратурата погна пак бившата шефка на гробищния парк

След наложената условна присъда, от Община Дупница беше подаден втори сигнал за новооткрити нарушения срещу бившата управителка на гробищния парк Василка Иванова и тя ще бъде съдена отново, информират от пресцентъра на кметството. Бившата управителка е ощетила не малко граждани на общината, събирайки им неправомерно такси за гробни места, като в счетоводството е отчитала по-малки суми от получените от граждани, подправяйки счетоводни документи-касови ордери.

В съда вече е внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Дупница. Образувано е наказателно дело от общ характер, което е разпределено на съдия Добринка Зафирова от Районен съд-Дупница и е насрочено за 25.03.2015 г. Призовани са множество свидетели, както от администрацията на общината, така и от ощетени от Иванова.

Вторият сигнал подаден през месец май миналата година, засагяше и два от най-фрапантните случаи. Лицето Т.Р.С. от Дупница е записано в гробищния регистър и в регистрационен картон на гробно място, че е починало през 2000 година. При проверка е установено, че има излята само циментова рамка на въпросното място, а след справка в локалната база данни се оказва, че „покойникът” е жив. Другият подобен случай е за „мощите” на С.Б. След направена проверка се оказва, че и този човек е жив. Другите сигнали касаят издаване на неистински удостоверения за откупуване на гробни места, както и фрапиращи разлики в сумите между квитанциите, давани на хората, и отчитаните. На гражданите са вземани различни такси от 75 до 125 лева срещу квитанции, а в същото време в касата на общината са отчитани суми като 15 и 25 лева. Въпросната шефка на гробищния парк вече беше дадена веднъж на прокурор, като преди това беше уволнена дисиплинарно. Тя сключи сделка с прокуратурата и бе осъдена условно на 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок, след като призна за направените престъпления. В същото време обаче, заповедта за уволнение на кмета Методи Чимев бе обжалвана от нея и на две инстанции тя спечели с мотив, че наложеното наказание от кмета е по-тежко от извършеното престъпление. Освен това, съдът определи Община Дупница да й заплати и близо 5 000 лева пропуснати ползи заради "неправомерното" отстраняване от съда. Тя дори получи парите си, след като направи запор на сметките на кметството.

Print Friendly

6 Коментари на Заради „погребваните“ живи в Дупница, Прокуратурата погна пак бившата шефка на гробищния парк

  1. Е тая мангалка ми иска пари за да даде място у старите гробища. Отказах разбира се и ме е яд че не съм я записал ама в такъв момент… Иначе знам комшии на които продаде гробно място на…тротоара. Разкопаха алеята и сега има няколко гробни места там. След като си платил на тая мангалка

  2. У Сливен да я пратят да полежи няколко годинки. Питайте секретарката у Крайници как изгоря с пари заради нея. Стана и гарант по заем и сега и го връща, а тая циганка се фръцка по площада гордо

  3. Затвор за тази!!!И аз съм имала неприятна история с гробищарите през 2007г-не зная дали тази е била шефка тогава,защото не живея в Дупница,но трябва да има възмездие за такива изнудвачи и мошеници!!!Не може ли поне на гробищата да няма привилегировани…?

  4. Тя е от доста години там.Така де беше.Поне от 15 и повече.И беше любовница с един от поповете и ги бяха хванали

  5. Тази госпожа и кмета на с.Червен брег да ги осъдят за фалшиви документи и да отидат в затвора в Сливен.Не може живи хора да се правят „покойници“ от Иванова, а починали – „живи“ от Черешарска и управата на общината прави уж проверки и това остава така. Но всичко с времето.

    • За Червен брег какво имаш в предвид говори с примери и факти. Или си онсзи дето те уволниха за мързел и кражби

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien