Заради красива девойка, пребили синът на майстор Миро в Дупница

Васил Капланов

Красива девойка е в основата на нападението над сина на майстор Миро, твърди струма.бг. Димитър Стефанов, син на известния сръбски готвач, и братовчед му Милан, който е управител на заведението на Е-79 край с. Усойка, са били млатени от бившия гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата. Братовчедите били в ресторант "Галерията" в Дупница. На съседна маса седял Каплата с компания. Купонът вървял нормално, докато в заведението влязло красиво момиче и двамата братовчеди се загледали по него. Васил Капланов започнал да се заяжда с Димитър и Милан и им заявил да не гледат красивата девойка. След въпрос на Димитри "Защо?" започнал боят. Ето какво разказва синът на Майстор Миро – Димитър:

„След като попитах защо да не гледаме по момичето, Каплата хвърли чаша, пълна с алкохол, по мене. Удари ме по главата. Имам шест шева. Започна се як бой. Излязохме пред заведението, той ни млатеше с всичка сила с ръце и крака. Ние се отбранявахме колкото можем. Братовчед ми Милан е със счупен нос и комоцио. Трябваше да остане на лечение в общинската болница, но аз подписах и си тръгнахме. Днес ще го закарам при софийски специалисти. Не сме се държали непристойно. Само заради погледите към момичето Каплата ни се нахвърли". Васил Капланов е задържан за 24 часа в РУП – Дупница. Срещу него е започнало досъдебно производство за нанесения побой.

Преди 2 г. Каплата бе обвинен за побой над черешовия бос в Дупница Йордан Костов-Джоко, на когото изкъртил два зъба. Съдът обаче го оневини. След това Каплата влезе в скандал със съседа си в блока, в който живее, набил го за това, че вдигал шум. Миналата година Каплата пък се прояви в ролята на спасител, 8-г. момче от Дупница бе блъснато от автомобил, шофьорът избяга, а Каплата качил малчугана в собствения си автомобил и го закарал в Спешния център. Васил Капланов бе един от приближените на Пламен Галев и Ангел Христов-Геле и личен техен гард. Известен е с буйния си нрав.

Print Friendly

1 Коментар на Заради красива девойка, пребили синът на майстор Миро в Дупница

  1. За мутрите няма закони не го ли разбрахте вече това. Каплата утре пак че натепа некой

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien