Запорираха имоти на известен дупнишки бизнесмен, заради скандалната „Популярна каса“

Известен дупнишки бизнесмен също "изгоря" и е със запорирани имоти, заради управителя на „Популярна каса“ Георги Близнаков. Банките са сложили запор върху имоти на собственикът на „FS Холдинг” Давко Давков. Говори се, че причина за това, е че Давков се води, като съдлъжник по кредита изтеглен от Близнаков за строежа и оборудването на хотел „Съни” в Сапарева баня. Банката дала парите на Георги Близнаков срещу ипотека на хотела, но кредитът е станал изискуем, тъй като не е погасяван редовно, въпреки че Близнаков е успял да продаде апартаменти по 40 000 евро в хотела. Хотел "Съни" е обявен за продан. Водата и токът са изключни заради неплатени сметки. Припомняме, че "Популярна каса" в Дупница е регистрирана през 2009 г. като "Кредитно-спестовна кооперация дупнишка популярна каса". Основатели са собственикът на „FS Холдинг” Давко Давков от Дупница, Владко Владимиров, Валентин Благоев и Георги Близнаков, който е председател на борда на финансовата институция. След време Д. Давков напуска борда на Популярна каса. Според запознати той също има да получава пари от Близнаков, като сега трябва да отговаря и за изтегления кредит. Както е известно преди два дни Георги Близнаков бе разпитан от полицията. Говорителят на районната прокуратура Емил Павлов потвърди това и допълни, че са снети обяснения за случващото се.“ Към момента са постъпили по-голямата част от изисканите документи, снети са обяснения от председателя на касата.“, заяви Павлов. От прокуратурата проверяват и това дали има нещо общо и случая с продаваните от Георги Близнаков апартаменти в Сапарева баня.“ Не мога да кажа дали има връзка между двете неща, преди да приключи проверката, но в РП Дупница действително има подадени жалби от граждани, които са закупили "на зелено".“, допълни Павлов. Във връзка с продажбата на апартаменти от Близнаков в Сапарева баня през годината са постъпили общо 4 жалби – две от тях са прекратени, а другите все още се проверяват. Близо 70 са жалбите до момента, постъпили в Районната прокуратура в Дупница.

Print Friendly

8 Коментари на Запорираха имоти на известен дупнишки бизнесмен, заради скандалната „Популярна каса“

  1. Тая кооперация- банка даваше също така кредити срещу баснословни лихви – демек лихвар.Това никои никъде от медиите не го споменава.

  2. Дупничани помнят че преди години лично Давко Давков събираааше пари от работещите в ХФК/Балканфарма/Актавис/ и събра всичките им спестявания с уверение че ще са акционери /собственици/ и им ги открадна.Това стана в зората на демокрацията преди да ни купи първия собственик.Това е ГОЛЯМА ИСТИНА.

  3. Д.Давков никога няма да „изгори“,защото той знае как се краде от наивните хора,както направи през 95г.Не случайно е станал съдружник с Близнаков и точно навреме е напуснал. Никой не трябва да вярва,че Давко може да го излъже един по малък мошенник от него.Той си е прибрал парите,бъдете сигурни в това.Целия този театър е да излезе чист и да не му вземат имуществото,в което силно се съмнявам.

  4. Дано да продадът имотите и на двамата и да се върнат парите на хората.

  5. Otdavna nqkoi trqbvashe da ujili Davkov ! Kolko pari ni otmakna toi?

  6. ЗА Давко Давков ако се разрови следствие и прокуратура бая измами ще излезат.

  7. Ужилен от Стършела.. // 27.07.2016 в 19:18 // Отговор

    Тази кооперация , ако е регистрирана ..като банка при нотариуса…,какаво става…!?Тя е на главна улица в града и интересно как не е и не подлежи на никакъв финансово-икономически контол от страна на Държавата….!~?Или Не–,защото дЪРЖАВАТА я няма и …постоянно абдикира от своите държавни функции спрямо своите граждани…!?

  8. Тази кооперация , ако е регистрирана ..като банка при нотариуса…,какаво става…!?Тя е на главна улица в града и интересно как не е и не подлежи на никакъв финансово-икономически контол от страна на Държавата….!~?Или Не–,защото дЪРЖАВАТА я няма и …постоянно абдикира от своите държавни функции спрямо своите граждани…!?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien