Започна поставяне на антипаркинг колчета в Дупница

 DSC00499Поставяне на антипаркинг колчета започнаха от Строителния отдел към Община Дупница, съобщиха от общинския пресцентър.

 До кмета на града има множество сигнали за нерегламентирано паркиране на автомобили по тротоарите и улиците, които създават предпоставки за ПТП-та, или невъзможност на пешеходците и най-вече майките с колички да се придвижват безопасно.

 По настояване на инж. Методи Чимев Комисията по безопасност на движението започна работа по набелязването на най-належащите периметри за прекратяване на тази порочна практика. Другите два етапа и конкретните места ще бъдат уточнени от Комисията на следващо свое заседание.

DSC00498 Първият етап започна от днес и предвижда монтирането на антипаркинг колчета в три района. Пред кафе “Бианчи”, където има най-сериозни предпоставки за ПТП, на ул “Св.Иван Рилски” (от Атера в посока ГУМ), както и в жк “Бистрица” (зад последната спирка). В най-населения жилищен квартал, шофьорите ползват за паркинг детската площадка и зелените площи.

 „Ще затворим подстъпите. Ще ремонтираме и детската площадка, за да може да се използва от децата. Това е детска площадка, а не паркинг”, обясни началникът на отдел “Строителство” инж. Иван Бельов.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

4 Коментари на Започна поставяне на антипаркинг колчета в Дупница

  1. А тоя на св. Иван Рилски с алармите кога ще му сложите прангите а. Пред него са парлирали 100 коли и нема откъде да се минава. Даже на улицата паркират

  2. гимназист // 17.02.2014 в 14:58 // Отговор

    А защо не сложите колчета при Бялата къща. В задния двор ви е ама защото и общинарите паркирате там нали. Всички коли са на тротоара

  3. Василка Китова // 17.02.2014 в 15:19 // Отговор

    Разходете се около развесена върба и по-точно срещу старата върба там на тротоара просто няма празно място за да мине пешеходец,а пък да не годорим майка с детска количка или някой човек в неравностойно положение.

  4. Г-жо Китова, единственият вариант някой да ви чуе в тази община е да информирате лично кмета. Убедила съм се в това от личен опит. Пишете му на неговия мейл, за да се размърдат тези служители. Аз имах проблем в Бишика от друго естество, писахме жалби, писахме молби и накрая писахме на госпдин Чимев. Няма и месец и молбата ни за детската градина беше удовлетвеорена. Затова сигнали давайте на него лично. Ето ви m.chimev@dupnitsa.bg

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien