Започна подмяна на уличното осветление по селата в Дупнишко

Селата в Дупнишко ще светнат като коледни елхи в следващите седмици. От днес започна възстановяването на уличното осветление по селата на територията на община Дупница. 300 осветителни тела са разпределени и доставени в 16-те села, информират от пресцентъра на кметството.

Енергетиците от Общината започнаха работа в село Бистрица от днес, където ще бъдат монтирани около 45 осветителни тела. В Крайници ще бъдат 35, а по 30 са поискали в Червен брег, Яхиново, Дяково и Самораново. Около 1500 са демонтираните до момента от градската улична мрежа тела. След спечелен проект за пълно финансиране в размер на над 1,1 млн. лева по фонд “Козлодуй”, улиците в Дупница са вече с ЛЕД-осветление, които трябва да кумулират и икономия от месечните сметки.

Дупнишкият градоначалник Методи Чимев бе изискал справка от кметовете и кметски наместници за състоянието на уличното осветление в техните населени места, за да започне възстановяването. Някои от осветителните тела не са подменяни от 40 години, а средномесечният разход за селата за консумативи е около 2 000 лева.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Започна подмяна на уличното осветление по селата в Дупнишко

  1. Не става ли по читавите демонтирани улични лампи да ги монтират по селата?
    имаше доста здрави от тях…?

  2. абсолютно всички 1500 демонтирани тела са читави и могат да карат дълги години, минус 300 остават 1200 в складовете на общината, които няма къде да се сложат. Hа фона на цялата беднотия в държавата и дупките в бюджета, тука имаме излишък на тела. Ето за това този проект е напълно безмислен, поредната гербаджийска простотия на национално и местно ниво. Нали гербаджийте прибраха комисионната

  3. След като доставчик на лампите е самоковската Самел 90 (които са пълни мошеници и никой да не си въобразява че ще си поемат някаква гаранция) а изпълнител на монтажните дейности е някоя местна фирма, така и не ми остана време да ги видя кои са. КОМУ БЕШЕ НУЖНА ГАДНАТА ИСПАНСКА ФИРМИЧКА ЗА ГЛАВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ? Проектът неможеше ли да се изпълни без тях? – можеше.
    Гадните испанци прибраха големите пари а друг свърши цялата работа
    Ето заради такива проекти ще ставаме по бедни и ще се източва държавата.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien