Започна гласуването в най-голямата класация за „Кмет на годината 2018“, вижте категориите и как да дадете своя вот

Най-голямата годишна анкета в класацията "Кмет на годината 2018" стартира и в следващите дни, всеки, който желае може да гласува. Има няколко категории, а самите общини са разделени на три – голяма, средна и малка. Всеки един читател може да избере и даде вота си за различните категории като задължително трябва да номинира по един от кметовете от голяма, средна и малка община. След като бъде гласувано, номинациите трябва да бъдат потвърдени чрез активен линк в посочения от читателите мейл.

Конкурсът "Кмет на годината" е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея, след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Надпреварата се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg и е в партньорство с БНТ.

Първи етап до 4 ноември 2018 г., включително: Всичките 265 общини ще бъдат номинирани в 10-те категории. Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. Категориите за "Кмет на годината" 2018 са: Кмет на годината, Кмет на гражданите, Паркове и екотранспорт, Туризъм, култура, фестивали и традиции, Спорт и младежки политики, Иновации в образование, Инвестиции и работни места, Видеонаблюдение и сигурност, Ин витро програми, Smart City.

Вторият етап на гласуване започва на 5 ноември 2018 г. В 9 от категориите остават по 9 общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва: 3 малки, 3 средни и 3 големи общини. Малка община е такава с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.

Победителите ще бъдат обявени на официалната церемония "Кмет на годината" 2018. Тя ще се състои на 15 ноември (четвъртък) 2018 г. от 17:30 ч., в НДК. Церемонията ще бъде излъчена по БНТ1 в същия ден от 23:15 ч.

Гласуването става ТУК

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien