Зам.-областният Радослава Чеканска участва в заседанията на програмите за трансгранично сътрудничество с Македония и Сърбия

Заместник-областният управител Радослава Чеканска участва в двете заседания на съвместните комитети за наблюдение по програмите за трансгранично сътрудничество между България и Македония и България и Сърбия.

Radoslava_ChekanskaБългаро-македонската среща се състоя в гр. Куманово, Македония, където бе разгледан и одобрен годишния доклад за 2015 година за изпълнение на програмата, както и резултати от проверката за административно съответствие и допустимост на проектите по Първата покана за набиране на проектни предложения за програмен период 2014 – 2020. В заседанието участваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, ръководителят на националния партниращ орган Мария Дузова, както и държавния съветник по европейска интеграция от страна на Македония Миела Мехмети – Петерсън. На работната среща стана ясно, че предстои техническа оценка на проектите, както и оценка за допустимост от независими външни оценители.

Чеканска посети и гр. Ниш, където бе проведено заседанието на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП  България – Сърбия 2014-2020 и Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия 2007-2013. Заседанието бе ръководено от неговия председател Санда Шимич, заместник-директор на Службата за европейска интеграция на Република Сърбия. На срещата присъстваха и Негово превъзходителство г-н Ангел Димитров, посланик на Република България в Република Сърбия и г-н Едвин Сугарев, Генерален консул на Република България в Ниш. Освен годишните доклади за изпълнение, бяха представени и резултатите от административните проверки и проверки за допустимост.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien