Зам.кмет: Мая Манолова да спре с агитацията в Дупница срещу санирането, някои са се подали и цели блокове ще „изгорят“

Негативна пропаганда в община Дупница срещу безплатното саниране на блоковете провежда народният представител Мая Манолова, заяви на пресконференция зам.кметът Красимир Георгиев. „Мая Манолова открито агитира лично, чрез активисти на БСП и дори чрез общински съветници срещу осъществяването на тази програма. В Дупница тази кампания е особено засилена. Това са опити за извличане на дивиденти за местните избори" коментира Георгиев и допълни, че компромис с нея няма да има и ще срещне отпора на общинското ръководство. Георгиев допълни, че на провокациите вече са се поддали няколко семейства, което ще попречи на сдружението на собствениците на въпросните блокове да кандидатстват за безплатно саниране. Зам.кметът подчерта, че гражданите няма да имат никакви финансови ангажименти по извършваните дейности и няма риск за собствеността им. 
Георгиев анонсира и някои нови обстоятелства в програмата, които ще бъдат разяснени на среща с домоуправители в сряда. Той обясни, че според новите инструкции, когато между два съседни блока има малки пространства, до половин метър, съседните блокове също са допустими за кандидатстване за безплатно саниране, дори и да нямат 36 апартамента.

Източник: Дарик

Print Friendly

9 Коментари на Зам.кмет: Мая Манолова да спре с агитацията в Дупница срещу санирането, някои са се подали и цели блокове ще „изгорят“

 1. Хич не ми дреме коя партия дава парите и прави санировката.У Жк Бистрица всички блокове сме за ремонт иначе до 10 години ще почнат да падат по цели панели.Къв е проблема да се направи саниропвката-ще се оправят жилищата,ще се отоплят,цените им ще станат по-високи и живота им се увеличава с 100 години

 2. санирането си е далавера за тези които ще го правят. Манолова е права

 3. дупничанин // 17.03.2015 в 17:02 // Отговор

  Няма кюстендилец,направил добро и мислещ за доброто на Дупница.

 4. Няма безплатен обяд. Някои ще плащат за санирането на други. Президента прост все за това говори явно голямата далавера е свързана с него

 5. Санирането излезе основна тема на държавата. Истината е че то е последна брънка на енергиината ефективност, но явно има лапачка

 6. Майка ви даеба проста комунистическа, олигофрени малоумни и крадливи некадърници! Може ли да слушате нещо с име Мая Курвата, тъпанари червеногъзи!

  • Както писах по-долу ,за да извърша всичко това,което сега се разиграва,като рекламен лотариен билет ,без да има някаква стратегия и дългосрочна визия,аз се лишавах от много неща.Вие господине санирахте ли си жилището за своя сметка,или както жителите на „Столипиново“ чакате джакпота от лотарията на ГЕРБ за сметка на мен? Не смятате ли ,че най-малко е нечестно това отново да е за сметка на мои лишения и че в настоящия момент дори е измамно и пагубно за финансите на България?

 7. човек от Дупница // 17.03.2015 в 23:30 // Отговор

  Властитутката Мая да си стой в нейното градче.Няма смисьл от проповеди в Дупница.Бат Сали ни е в повече с неговите 800 гласа-благодарение на нейната ,будна мисъл,народен представител……..

 8. Според германски изследвания ,пълната възвръщаемост при саниране на блоковете а бившата ГДР, за 10 годишен период ,извършено за сметка на държавата (данъкоплатците) възлиза на 30% от вложенията и се изразява предимно в неголямо повишаване цената на жилищата,поради удължаване на живота и икономия на енергия.Цялостното саниране включвало подмяна на ел.инсталация,тръбопроводи,дограма ,поставяне на топлоизолация и укрепване на заварки или всъщност почти всички дейности по построяване на нов блок с изключение на някои материали.Ефекта е само 30 %,защото,както е видно, се разходват повече средства за ремонт на самата конструкция и инсталации. Очаквания ефект в България,разбира се няма да е ,както „произведено в Германия“ или с други думи още по-малък. Лукса ,който Германия може да си позволи,съвсем не е по джоба на затъващата в дългове наша родина,дори ако предположим ,че това саниране ще бъде последно.Ако не бъде последно и се продължи с останалите сгради,означава ежегодно за тази цел да се теглят заеми,чиято възвръщаемост ще бъде 30% за 10 години. Аз съм извършил всички тези ремонти в дома си лишавайки себе си и децата си от луксове,а в определени периоди и от някой наложителни продукти, от потребителската кошница.До колкото разбрах жителите от Пловдивския „Столипиново“,които никога ,по никакъв начин не са вложили и стотинка за поддръжка в подарените им от общината ( данъкоплатците аз и ти) апартаменти ,също са кандидати за ремонт и поставяне на дограма,която изгоряха за да се отопляват.ЗАЩО аз и ти трябва да платим на мързеливците този лукс?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien